Slatina: Cea de-a XXI-a ediție a Concursul național „Călușul românesc”, la start. Programul complet, pe zile și ore

Cea de-a XXI-a ediție a Concursul național „Călușul românesc” a început, miercuri, la Slatina, cu tradționalele demonstrații de dansuri populare în fața sediilor celor mai importante instituții publice. 

După ce, marți, organizatorii i-au primit pe participanți – peste 2500 de copiii artiști din toată țara însoțiți de coordonatorii lor -, miercuri a fost ziua demonstrațiilor artistice în fața sediilor instituțiilor publice implicate în susținerea și organizarea evenimentul.

Astfel, călușarii au făcut să se cutremure pământul sub picioarele lor în fața Inspectoratului Școlar Județean, Primăriei Slatina și Consiliului Județean Olt, unde șefii acestora și funcționarii publici i-au aplaudat la scenă deschipă pe copii.

”Astăzi, la Primăria municipiului Slatina, ne-am bucurat de prezența călușarilor care ne-au transmis multă emoție prin dansurile lor tradiționale. Felicitări copiilor și profesorilor care i-au pregătit”, a spus primarul Slatinei, Emil Moț, după ce călușarii au făcut să se cutremure pământul și în fașa primăriei.

Tot azi, între orele 18,00 – 18,45, pe traseul : Mac Auto (Str.Tunari) – B-dul A.I.Cuza  – Magazinul Winmarkt (Oltul) –  Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, va avea loc parada portului popular.

La ora 19.00, pe Esplanada din centrul orașului, va avea loc deschiderea oficială a concursului cu un tablou coregrafic intitulat ”Călușul unește România!”, urmând ca la 19.30, pe scena construită în aer liber, să aibă loc prima etapă a spectacolului-concurs.

Vor urma alte zile pline, spectacole demonstrative în mai multe zone din oraș, precum Fântâna Speranței de la Poștă, Piața Zahana sau Piața Ecaterina Teodoroiu de la Steaua, în vreme ce concursul propriu-zis va continua, în fiecare seară, pe scena montată pe esplanada din centrul orașului.

Juriul alcătuit din personalităţi cu recunoaştere naţională din domeniul cercetării şi interpretării folclorului coregrafic va decerna diplome şi premii speciale pe 9 secţiuni, respectiv ansambluri de călușari, formații de călușari, cete de călușari, dansuri de băieți, orchestre populare, gruprui vocale, ansambluri folclorice, formații de dansuri mixte și formații de dansuri fete.

La fiecare secțiune, se va acorda Marele Premiu, iar Trofeul concursului se va atribui la secțiunea Căluș.

Iată programul evenimentului pentru zilele de joi, vineri și sâmbătă:

Joi, 20.06.2019  

– ora  09,00 – 10,30  –  Spectacol demonstrativ – Fântâna Speranței

–  Spectacol demonstrativ – Piața Zahana

  Spectacol demonstrativ – Piața Steaua   

– ora 09,30 – 13,00   –  Spectacol- concurs pe scena construită în aer liber, Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor

– ora  13,00 – 14,00   –   Întâlnire cu reprezentanții tuturor formațiilor invitate cu oficialitățile județului, în Sala de festivităţi a Consiliului Judeţean Olt

– ora  17,00  –   Spectacol-concurs pe scena construită în aer liber, Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor

Vineri, 21.06.2019

  • ora 09,00 – 12,00  –  Vizite la edificii culturale din Slatina și din județul Olt
  • ora 18,00  –   Festivitatea de premiere  – Gala laureaţilor

Sâmbătă, 22.06.2019

– ora 08,00              –  Plecarea participanţilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here