Vâlcov nu vrea în Slatina. El contestă în instanță controlul judiciar pus de DIICOT, care îl obligă să nu părăsească orașul

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, contesta interdicțiile impuse de procurorii DIICOT în dosarul în care este acuzat de divulgarea secretului care periclitează securitatea națională, în cazul publicării pe Facebook a protocolului semnat de Parchetul General cu SRI.

Darius Valcov a depus astăzi la Curtea de Apel București o plângere împotriva actelor și măsurilor puse de procurorul DIICOT.

Instanța a stabilit primul termen pe 21 iunie.

Potrivit unor surse judiciare, Darius Valcov are mai multe obligații pe o perioada de 60 de zile în care este cercetat sub control judiciar.

„El nu poate părăși orașul Slatina (Olt), nu poate comunica cu mai multe persoane, nu poate purta arme, trebuie să se prezinte la organul de poliție sau la parchet ori de câte ori este chemat, sunt o parte din acestea,” explică surse judiciare pentru Ziare.com.

Dosarul a fost deschis după ce Darius Valcov a postat pe Facebook, în august 2018, un protocol de colaborare între SRI și Parchet, care avea caracter clasificat, referitor la „cooperarea pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin”, încheiat în decembrie 2016.

„În fapt s-a reținut că, la dată de 23 august 2018, inculpatul a publicat pe pagină personală a unei rețele de socializare, o copie a unui document clasificat intitulat Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informații și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru îndeplinirea obligațiilor ce le revin potrivit legii.

Postarea în cauza a inclus șase pagini din documentul mai sus menționat, pe care erau înscrise numerele de înregistrare 09472/08.12.2016 (PICCJ) și respectiv 03656/07 decembrie 2016 (SRI), documentul fiind încadrat în clasa secrete de stat, nivel secret, conform art. 4 al.2 lit.c din H.G.585/2002″, explică procurorii DIICOT.

Sursa: ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here