Mama fetiței împușcate de polițiști în Maramureș vrea să îi dea în judecată: „Păi dacă îmi omorau copilul?”

Sursa foto: digi24.ro

Un tânăr din Baia Mare a pus în pericol trei copii, ca să scape de poliţişti. Conducea o maşină interzisă pe şosele şi a fugit când a dat cu ochii de oamenii legii. Agenţii au tras după el, ca să îl oprească, iar un glonţ a rănit in picior o fetiţă de şapte ani, care era în vehicul. Poliţiştii au explicaţii pentru incident, dar mama copilei vrea să îi dea în judecată.

Mihaela Sordea – mama fetiței rănite: Au tras un glonţ în maşină şi au dat peste copilă.

Fetiţa de 7 ani rănită era pe bancheta din spate, împreună cu sora ei de 5 ani. În faţă, unchiul lor de 16 ani şi şoferul maşinii. Cu toţii mergeau spre casă, când poliţiştii i-au făcut semn celui de la volan să oprească. Tânărul s-a panicat şi a reacţionat greşit.

Florina Meteș – purtător de cuvânt IPJ Maramures: A accelerat înspre autospeciala de poliție, virând brusc spre un teren accidentat pentru a-și asigura scăparea.

Tânărul de la volan ştia că nu trebuie să dea cu ochii de poliţişti şi în timp ce fugea i-a pus în pericol pe copiii din maşină.

Mihaela Sordea, mama fetițieiJeep-ul nu era înmatriculat și când au văzut că poliția vine peste ei, s-au speriat și au fugit.

Florina Meteș – purtător de cuvânt IPJ Maramures: Polițiștii au pornit în urmărirea autovehiculului, unul dintre acesteia executand mai multe focuri de arma atat in plan vertical, cat si in directia masinii.

Dumitru Corană, lider de sindicat al polițiștilor: Poliţiştii nu au avut nicio clipă reprezentarea că în acel autoturism era un copil sau mai mulţi copii. Era o maşină cu geamuri fumurii.

Fetiţa de şapte ani a fost lovită în picior de un glonţ. Oamenii legii spun că proiectilul a ricoşat din caroserie. Mama copilei nu vrea să audă însă nicio explicaţie.

Mihaela Sordea, mama fetiței: ÎI dau în judecată, păi dacă îmi omorau copilul?

-A fost o plagă care i-a pus viaţa în pericol?

Balko Zoltan, medic UPU SMURD Baia Mare: Nu, nici vorbă. Starea generală este bună, stabilă hemodinamic și respirator. Urmează doar o intervenție chirurgicală locală.

Poliţiştii care au participat la urmărirea în timpul căreia a fost rănită copila sunt acum investigaţi de superiorii lor, care vor să afle dacă au respectat toate regulamentele.

Bărbatul care a fugit de poliţişti cu maşina neînmatriculată a fost găsit într-o livadă la câţiva kilometri de locul unde trebuia să oprească. A fost dus la audieri.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here