PSD Olt îi cere lui Paul Stănescu să candideze pentru funcția de președinte executiv al partidului. Acesta se mai gândește

PSD Olt a ținut, vineri, o conferință extraordinară în care s-a adoptat o rezoluție prin care social-democrații olteni îi cer liderului organizației, senatorul Paul Stănescu, să candideze pentru funcția de președinte executiv al partidului. Stănescu a declarat, însă, că se mai gândește dacă va candida sau nu. În cadrul aceleiași întruniri, social-democrații au stabilit un număr de 157 de delegați pentru congresul extraordinar din 29 iunie.

Deciziile conferinței au fost transmise de președintele executiv Marius Oprescu, care, la finalul întrunirii, a ținut, alături de Paul Stănescu, o conferință de presă.

„Astăzi a avut loc conferința extraordinară a PSD Olt și, în urma discuțiilor, au reieșit două lucruri principale: 1 – s-a ales un număr de 157 de membri delegați care vor participa la congresul din 29 iunie, de la București și 2 – a fost adoptată o rezoluție prin care PSD Olt, cu unanimitate de voturi ale primarilor și ale celorlalți delegați, aceștia au cerut imperativ candidatura domnului președinte Paul Stănescu la funcția de președinte executiv al partidului la nivel național. Domnul președinte a spus că înțelege poziția dânșilor că vor să fie reprezentați – mai ales că rezultatele Oltului au fost de fiecare dată nu bune, ci foarte bune, inclusiv la europarlamentare, când PSD Olt a ocupat locul doi pe țară, Slatina fiind unul dintre cei cele trei municipii reședință de județ în care PSD a câștigat alegerile – dar că își rezervă dreptul de a se mai gândi la propunerea dânșilor în ceea ce privește depunerea candidaturii”, a spus Marius Oprescu.

Paul Stănescu a explicat că poziția sa rezervată vine din nesiguranța în calea pe care o va lua partidul după congresul din 29 iunie, cu care liderul PSD Olt nu a fost de acord și pentru care a și demisionat din funcția de președinte executiv interimar.

„Așa cum știți, în Comitetul Executiv Național s-a luat o decizie, aceea că va avea loc un congres extraordinar de alegeri pe data de 29 iunie, în care vor fi puse în joc cele trei funcții, de președinte, de președinte executiv și de secretar general. Tot în Comitetul Executiv Național s-a decis ca vicepreședinții la nivel național să rămână aceeași, urmând ca după alegerile prezidențiale să fie un congres ordinar al partidului, cu alegeri de jos în sus, cu organizațiile de bază, conferințele județene, urmând să ținem apoi congresul ordinar în care să fie aleasă viitoarea conducere a partidului.

Eu de fiecare dată am spus public și spun și acum că voi intra într-un proiect în conducerea partidului la nivel național, un proiect care este în PSD și care este bun pentru România. Niciodată nu o să intru într-un proiect personal, al unei persoane. Eu am mai spus că între un prieten și partid, aleg partidul. Partidul e făcut din oameni, trebuie să fie viu, dar trebuie să înțeleagă foarte mulți colegi de-ai noștri când discutăm că nu discutăm de proiecte personale, discutăm de proiecte politice ale partidului și discutăm de proiecte politice pentru România.

Probabil că demisia mea la scurt timp din funcția de președinte executiv interimar al partidului a surprins pe foarte mulți. Dar am discutat anumite lucruri, am fixat anumite direcții și anumite coordonate, iar când am văzut că lucrurile nu merg în direcția pe care am fixat-o, atunci fost nevoit să îmi dau demisia.

Sunt într-o situație foarte delicată, o situație foarte delicată și o spun la modul sincer, pentru că am spus public că nu voi candida. Sigur, sunt președintele PSD Olt, și nu m-am pus eu președinte, ci am fost ales. Sunt într-o situație foarte dificilă. Ar trebui să cred eu în proiectul care va decurge din acest congres, proiectul politic. Rămâne ca în aceste zile care au mai rămas până la congres să mă gândesc bine, sa analizez cu toți colegii mei, în primul rând cu colegii mei din județ, apoi voi decide, de comun acord cu ei, dacă voi candida la funcția de președinte executiv la nivel național.

Colegii mei mi-au cerut să candidez, dar eu vreau să cred mai întâi într-un proiect nu pentru cineva anume, ci într-un proiect al PSD pentru România.

Până acum nu sunt convins că există acest proiect. Se știe că nu am fost de acord cu un congres rapid. Nu cred că este o decizie bună, chiar dacă ea a fost luată de majoritatea Comitetului Executiv Național. Eu vroiam un congres nu în grabă, care să fi fost la sfârșitul lunii iulie, când trebuia să venim cu un proiect politic în fața cetățenilor, să modificăm statutul, și după ce treceau alegerile prezidențiale, în decembrie, ianuarie sau februarie să facem un congres de alegeri. Era și o perioadă de time out în care aveam timp să ne gândim foarte bine, astfel încât să venim cu o conducere în regulă pentru viitoarele rânduri de alegeri. Iar cele mai importante alegeri sunt alegerile locale, când partidul ar trebui să fie un vehicul pentru cei ce vor candida”, a explicat Paul Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here