UPDATE: Ploile au făcut ravagii în Olt: Case și curți inundate la Slatina, Caracal și Scornicești

Ploile torențiale căzute luni seară și noaptea trecută au făcut ravagii în Olt, mai multe familii din Slatina, Caracal, Scornicești și Dăneasa trăind adevărate coșmare după ce apa le-a intrat în case, curți și în anexele gospodărești.

În municipiul Slatina au fost inundate șapte curți, dar apa a intrat și în locuința unei familii, ca și în hala de producție a unei firme care produce mobilă.

Trei case au fost inundate și în Caracal, dar și șase curți. O creangă mare a fost ruptă din copac de furtuna puternică și trântită pe carosabil.

Curtea, locuința și două anexe gospodărești ale unei familii din Scornicești, sat Bălțați, au fost, de asemenea, afectate iar în satul Bircii curtea unei familii s-a transformat în lac.

În toate cazurile pompierii au intervenit pentru evacuarea apei. „ISU Olt a intervenit cu opt motopompe și 18 subofițeri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, Dan Țolu.

Și în localitatea Dăneasa salvatorii au sărit în ajutorul unei familii căreia i-au fost inundate curtea și o anexă gospodărească.

Județul Olt s-a aflat, luni, până la ora 23.00, sub Cod Portocaliu de vreme rea, iar până marți dimineață s-a aflat sub o avertizare Cod Galben. Au fost perioade cu instabilitate atmosferică care s-a manifestat prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă au depășit 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here