Eleva de 10 din Olt care nu a văzut niciodată marea își poate îndeplini, acum, acest vis

Sursa foto: Facebook

Impresionat de articolele de presă care au făcut publică povestea Cristinei Postelnicu, eleva din comuna Orlea care se numără printre puținii elevi din județ ce au obținut media 10 la examenul de evaluare națională și care a mărturisit că nu a văzut niciodată marea, un om de afaceri din Slatina a contactat redacția OLT-ALERT.RO, solicitându-ne facilitarea unui contact cu familia fetei pentru a o ajuta pe Cristina să își îndeplinească visul de a ajunge pe litoral.

„Doresc să o ajut pe această fetiță să ajungă la mare, să se bucure de litoral, să își îndeplinească acest vis”, a declarat omul de afaceri care a cerut să nu îi facem public numele.

Gestul lui nu este singurul de acest fel, mai multe persoane manifestându-și dorința de a o ajuta pe Cristina să plece într-o vacanță pe litoral.

Contactată de OLT-ALERT.RO, Cristina Postelnicu, impresionată, a mulțumit tuturor celor care s-au gândit la ea.

„Le mulțumesc tuturor. Nu știu ce să zic, nu știu ce voi face, nu știu dacă o să merg la mare, probabil că da. Trebuie să vorbesc mai întâi cu părinții mei”, a spus, emoționată, eleva.

Întrebată dacă i s-au părut grele probele la Capacitate, Cristina a răspuns că nu.

„Nu mi s-a părut un examen greu. Un pic la matematică a fost mai dificil, dar am reușit să trec bine și peste această probă”, a răspuns eleva de 10.

Cristina Postelnicu a fost la un pas de calificarea la Olimpiada Naţională de Limba Română, obţinând al doilea punctaj la nivel de judeţ. Are premii la mai toate disciplinele, la concursurile şcolare, însă rezultatele au venit cu mult efort.

„A învăţat până în ultima zi de şcoală, credeţi-mă, niciodată n-a considerat că e prea mult. Nu cred că a făcut meditaţii, dar dacă un profesor îi dădea să rezolve cinci teste, le rezolva pe toate, nu s-a plâns. Ea a avut 10 în toţi anii de gimnaziu, era oarecum un rezultat aşteptat. M-am bucurat, dar ştiţi cum? Din tot sufletul, din tot sufletul!”, a declarat diriginta fetei, potrivit romaniatv.net.

Opt elevi din Olt au obținut media 10 la Evaluarea Națională. Este vorba de trei elevi de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina și de câte un elev de la Liceul cu Program Sportiv Slatina, Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Slatina, Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal, Școala Gimnazială Orlea, Școala Gimnazială „Florian Dițuleasa” Vitănești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here