Marius Oprescu, în pragul congresului PSD: Pe pozițiile doi și trei sunt două personaje alese probabil pentru a ne învăța cum să pierdem alegerile

Suspectând că la congres nu va fi o competiție reală după ce liniile directoare ale alegerilor interne au fost trasate, sâmbătă, la Neptun, unde Viorica Dăncilă a avut o întâlnire cu liderii organizațiilor județene, Marius Oprescu dă de pe acum exemple care indică faptul că, după alegerile de sâmbătă, partidul nu o va lua într-o direcție bună. „Pe pozițiile doi și trei sunt două personaje alese probabil pentru a ne învăța cum să pierdem alegerile”, declară Oprescu.

Exemplele lui Marius Oprescu sunt doi dintre ardelenii care țintesc funcții de pe poziția a doua și a treia în partid, fără ca în spate să aibă o bună experiență politică și rezultate electorale care să îi recomande.

„Pe pozițiile doi și trei sunt două personaje alese probabil pentru a ne învăța cum să pierdem alegerile. La alegerile din 26 mai, Marius Dunca a obținut la Brașov 15%. La Bistrița Năsăud, Daniel Suciu a avut 22%. Noi am avut 44%. Ce să învățăm bun de la ei?”, a declarat președintele executiv al PSD Olt pentru Evenimentul zilei.

Acesta a adăugat că cele mai potrivite persoane pentru a conduce partidul ar fi Paul Stănescu și Lia Olguța Vasilescu, care „au câștigat toate alegerile”.

Dacă, recent, Lia Olguța Vasilescu a declarat că nu este interesată să candideze la una dintre cele trei funcții având în vedere că este vicepreședinte al PSD, Paul Stănescu, liderul PSD Olt, a declarat, vineri, la Slatina, după ce organizația i-a cerut imperativ să candideze pentru funcția de președinte executiv al partidului, că se mai gândește la această posibilitate.

Stănescu a spus că va candida în condițiile în care se va convinge că va intra nu „într-un proiect al unei persoane”, ci într-un proiect „care este bun pentru România”. 

 „Eu de fiecare dată am spus public și spun și acum că voi intra într-un proiect în conducerea partidului la nivel național, un proiect care este în PSD și care este bun pentru România. Niciodată nu o să intru într-un proiect personal, al unei persoane. Eu am mai spus că între un prieten și partid, aleg partidul. Partidul e făcut din oameni, trebuie să fie viu, dar trebuie să înțeleagă foarte mulți colegi de-ai noștri când discutăm că nu discutăm de proiecte personale, discutăm de proiecte politice ale partidului și discutăm de proiecte politice pentru România.

(…) Sunt într-o situație foarte delicată, o situație foarte delicată și o spun la modul sincer, pentru că am spus public că nu voi candida. Sigur, sunt președintele PSD Olt, și nu m-am pus eu președinte, ci am fost ales. Sunt într-o situație foarte dificilă. Ar trebui să cred eu în proiectul care va decurge din acest congres, proiectul politic. Rămâne ca în aceste zile care au mai rămas până la congres să mă gândesc bine, sa analizez cu toți colegii mei, în primul rând cu colegii mei din județ, apoi voi decide, de comun acord cu ei, dacă voi candida la funcția de președinte executiv la nivel național”, a declarat Paul Stănescu.

Surse politice susțin că, chiar dacă, în lumina aranjamentelor stabilite de gruparea Dăncilă, va considera că nu are șanse să fie ales, Paul Stănescu ar urma să candideze la conducerea partidului pentru a ține un discurs menit să pună degetul pe rază în fața delegaților social-democrați din întreaga țară.

„Toți cei care i-au fost obedienți lui Dragnea au schimbat tabăra. Acum fac același lucru cu Dăncilă. Noi, cei din Olt, am avut curajul să ne spunem părerea și pe vremea lui Dragnea și acum”, a mai declarat, pentru Evenimentul zilei, Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here