Siminica Mirea a marcat Ziua Drapelului Național al României

Senatorul de Olt Siminica Mirea a marcat, și pe pagina sa de socializare, Ziua Drapelului Național al României, dând evenimentului valențe profunde.

„Sărbătorim astăzi una dintre icoanele României. Alături de imn şi stemă, drapelul naţional este una dintre icoanele care ne reprezintă jertfa, memoria şi istoria, dar şi prezentul.

Povestea drapelului naţional vine din vremuri de demult, însă în perioada revoluţiei lui Tudor Vladimirescu, drapelul era însoţit de ciucuri tricolori – albastru, galben şi roşu. Drapelul ţării noastre a apărut ca o necesitate şi a devenit un simbol al identităţii şi unităţii naţionale. În perioada monarhică, drapelul a purtat însemnele regale. Perioada comunistă a pus pe drapel emblemele propagandistice, iar în perioada Revoluţiei Române de la 1989, românii au înlăturat însemnele comuniste, rămânând o gaură. După acele evenimente, drapelul României a rămas gol, doar cu cele trei culori. S-ar impune punerea stemei pe drapelul nostru românesc, pentru o mai puternică identitate vizuală!

Drapelul României ne-a fost alături la lupte, dar și pe timp de pace. Noi am fost mereu alături de el. Azi, sărbătorim Tricolorul Românesc şi pe toţi românii care iubesc în albastru, galben şi roşu.

La mulţi ani Drapelului României! La mulți ani, România!”, a scris, pe Facebook, Siminica Mirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here