Patru bărbați din Dâmbovița și Argeș, amendați de polițiștii din Olt pentru încălcarea legii silvice/ FOTO

În timp ce acționau în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul silvic, polițiștii din Osica de Sus au depistat, ieri, în satul Tomeni, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 70 de ani, din județele Dâmbovița și Argeș, în timp ce descărcau din patru autovehicule material lemnos, ce urma să fie comercializat în alte condiţii decât cele prevăzute de lege.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că avizul de însoțire a materialul lemnos avea ca punct de descărcare nu comuna Osica de Sus, ci localitatea Zimnicea.

Cei patru bărbați au primit amenzi de la oamenii legii, iar lemnele le-au fost confiscate și predate Ocolului Silvic Caracal.

„Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, fiecare.

De asemenea, cantitatea de 11,5 metri cubi material lemnos, în valoare de 4.500 de lei, a fost predată în custodie Ocolul Silvic Caracal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Polițiștii reamintesc populației faptul că deținerea de materiale lemnoase fără documente care să ateste legalitatea provenienței acestora sau transportul materialelor lemnoase fără aviz de însoțire sau cu aviz de însoțire a cărui valabilitate a expirat, constituie contravenții silvice și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 10.000 lei, după caz, și reținerea materialelor lemnoase în vederea stabilirii provenienței și/sau confiscarea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here