Balșul, cel mai înjurat oraș pentru drumurile proaste, are stație electrică pentru mașini/ FOTO

Balșul este prima localitate din județul Olt care are staţie de alimentare a maşinilor electrice, deși, cu greu pot ajunge la ea cei care au asemenea autoturisme, dat fiind coșmarul traficului rutier cu care șoferii se confruntă zi de zi când, vor, nu vor, sunt nevoiți să străbată orașul pe drumul național 65.

Povestea traficului rutier în Balș este veche și autoritățile locale sunt sărace la capitolul demersuri pentru rezolvarea ei. N-avem trafic bun, dar avem statui în fața primăriei, spun mulți dintre locuitorii orașului.

N-avem drumuri bune, dar avem, de-acum, tot în fața primăriei, stație de alimentare a mașinilor electrice, mai spun ei.

Oamenii s-au revoltat pe rețelele sociale după ce administrația i-a informat, ieri, pe pagina de Facebook a primăriei, că orașul are o asemenea stație.

Revolta oamenilor era, oricum, încălzită după ce, în ultimele zile, mai multe străzi din oraș s-au transformat în lacuri, adevărate bariere pentru pietoni.

De pildă, strada Popa Șapcă a fost închisă traficului rutier, marți, către Mănăstirea Mâinești, în zona cișmelei, din cauza ploilor abundente și a unei alunecări de teren.

O altă stradă nepracticabilă pentru mașini (sau practicabilă, dar cu riscuri pentru cei care se hazardează să le traverseze) este strada 1 Decembrie. Iată cum arăta aceasta după ultima ploaie:

De fapt, această stradă este impracticabilă pentru autoturisme și pe vreme ploiasă, și pe vreme bună, din cauza nenumăratelor gropi, după cum se observă în imaginea de mai jos.

O altă cale de acces care întinde la maximum nervii bălșenilor după fiecare ploaie serioasă este strada Nufărului.

Mai mulți internauți au reacționat pe Facebook după știrea că Balșul, orașul statuilor scump plătite de administrația orașului, dar fără drumuri reabilitate, are acum și stație pentru reîncărcarea autoturismelor.

„Băi frate, de stație de încărcat masini electrice avem noi nevoie in orasul acesta?
Alooo, fratilor, treziți-vă, nu se poate ca acest primar sa isi bată joc de noi in acest hal.
Străzile sunt inundate, locuri de munca pentru tineri ZERO, taxe peste taxe…ce mama dracu?
Chiar isi bate joc de noi?”, a scris o internaută.

„Mulțumim domnului primar al orașului Balș pentru minunata strada 1 Decembrie ! In câți ani o sa se asfalteze si pe aici”, a scris o altă bălșeancă.

Tot pe Facebook apare și contradicția flagrantă între declarațiile oficiale ale primarului din Balș, care este și președintele Asociaţiei Oraşelor din România (AOR), și realitatea comunității pe care acesta o conduce.

Iată ce declara Mădălin Teodosescu cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înfiinţarea AOR:

“Regenerarea oraşelor mici şi mijlocii va reprezenta în perioada următoare prioritatea zero a AOR. Localităţile noastre trebuie să fie frumoase, dezvoltate, populate şi să ofere generaţiilor care vin alternativa rămânerii acasă, nu a plecării în străinătate. De asemenea, aşa cum am subliniat de nenumărate ori, oraşul mic trebuie să reprezinte polul de dezvoltare zonală. Sprijinim de ani buni Programul naţional pentru realizarea unor centre de dezvoltare zonală, pentru dezvoltarea la nivelul oraşelor a infrastructurii instituţionale. (…) Dezvoltarea locală este sursa principală pentru progres economic şi climat social stabil la nivelul întregii ţării. Oraşul nu trebuie văzut ca o entitate de sine stătătoare, separată de restul UAT-urilor, acesta trebuie integrat în peisajul administrativ al zonei, prin participare la asociaţii de dezvoltare comunitară şi grupuri de acţiune locală”.

Or, Balșul se confruntă exact cu contrariul acestei declarații, printre cele mai importante probleme ale orașului numărându-se infrastructura rutieră proastă și lipsa locurilor de muncă, spun internauții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here