Paul Stănescu, înainte de congresul PSD: Nu era prioritar un Congres în care să ne alegem conducerea

Prezent la congresul extraordinar al PSD, liderul social-democraților din Olt, senatorul Paul Stănescu, și-a păstrat, sâmbătă, poziția de opozant în legătură cu momentul ales de majoritate pentru organizarea rapidă a unui congres după ce partidul a pierdut alegerile europarlamentare.

Pe de altă parte, el și-a explicat prezența la eveniment prin faptul că, fiind un membru disciplinat, respectă statutul. Cu toate acestea, nu va vota.

„Aşa cum ştiţi, n-am fost de acord cu acest Congres, dar Comitetul Executiv Naţional a votat pentru. Sunt membru de partid, disciplinat, respect statutul, am spus că voi veni la Congres, dar nu voi vota. I-am rugat pe domnul preşedinte executiv Marius Oprescu şi pe toţi colegii mei să voteze cum le dictează conştiinţa, în funcţie de proiectul politic al fiecărua. Eu nu voi vota pentru că mi se pare că ne-am grăbit. Nu cred că era prioritar un Congres în care să ne alegem conducerea. Priorităţile erau altele şi anume să discutăm despre cauza sau cauzele pentru care am pierdut acest alegeri în mod lamentabil. Cauzele trebuie profund analizate”, a declarat, înainte de începerea congresului, Paul Stănescu.

Președintele PSD Olt a mai spus că, în opinia sa, un congres trebuia organizat după desemnarea unui candidat pentru alegerile prezidențiale și după președinților organizațiilor le expira mandatele.

„Puteam face un Congres, conform statutului, la începutul lui iulie, începutul lui august, să desemnăm candidatul la prezidenţiale şi după aceea să facem un Congres ordinar de alegeri pentru că majorităţii preşedinţilor de organizaţii le expiră mandatele în această toamnă. Sunt câteva cauze importante (pentru care s-au pierdut alegerile – n.red.) pe care trebuie să le luăm în calcul imediat şi să nu mai mergem într-o direcţie greşită, cum am fost până acum. Sper ca după acest Congres direcţia să fie cea bună pentru partid şi pentru România”, a reliefat Stănescu.

El a vorbit și despre cauzele care au dus la pierderea alegerilor europarlamentare.

„Una dintre cauzele cele mai importante care a dus la pierderea alegerilor europarlamentare a fost demonizarea liderului partidului, Liviu Dragnea, ura atrasă, indusă, manipularea, tot ce vreţi dumneavoastră. De asemenea, a fost votul din Diaspora pe care nici de această dată nu l-am gestionat bine. Cred că, în al treilea rând, a fost atitudinea noastră, a multor lideri de la nivel central. Atitudinea n-a fost cea bună. Nu cred că aroganţa face bine cuiva. Cred că una dintre cauzele principale, pot să o pun pe primul loc, a fost atitudinea noastră, a multor lideri vizavi de cei care ne-au dat sau nu votul. Trebuie făcute analize, trebuie să schimbăm mesajul. Şi cum putem face asta o putem afla doar de la militanţii noştri, de la cei care ne-au votat, pentru că alegerile din 26 mai ne-au spus că PSD se îndreaptă într-o direcţie greşită. E cel mai mare partid şi e foarte important pentru România, pentru că foarte mulţi oameni se simt reprezentaţi de PSD”, a mai spus liderul PSD Olt.

„Sper ca în următoarele bătălii electorale – prezidenţiale, locale, parlamentare PSD să aibă un procent acolo unde l-am avut întotdeauna, între 35 şi 40% Victor? n-aş vrea să fac pronosticuri. Pot să vă asigur că în momentul în care va fi o conducere aleasă, eu ca membru simplu de partid, ca vicepreşedinte, va avea tot respectul meu. Am fost pasiv. Se termină congresul, va fi o conducere aleasă care va avea tot respectul meu. Am spus foarte multor colegi să se grăbească încet. Graba asta de a ajunge în cât mai multe funcţii, imediat, după un dezastru, nu prea ne face bine. O să explic odată mai pe larg motivele pentru care n-am fost de acord cu un Congres acum. Dar democraţia înseamnă vot”, a concluzionat Paul Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here