Renică Diaconescu: „Din păcate, nu așteptăm foarte mult de la acest congres”

Senatorul Renică Diaconescu se alătură celorlalte voci ale PSD Olt care spun că prioritatea Partidului Social Democrat nu era organizarea unui congres rapid după alegerile prezidențiale.

Prin urmare, nu sunt mari așteptări de la acest congres. Totuși, Renică Diaconescu crede că în fruntea partidului ar trebui să rămână, în această perioadă de tranziție a PSD, Viorica Dăncilă.

„Din păcate, nu așteptăm foarte mult de la acest congres. Noi considerăm că e o perioadă de tranziție și adevăratul congres va veni după alegerile prezidențiale. Cei aleși azi vor avea o misiune de tranziție. 

Într-o perioadă de tranziție e bine să fie doamna premier în frunte, pentru a da stabilitate partidului și guvernului pe această perioadă de tranziție. În rest am văzut că foarte mulți s-au hipertrofiat în personalități mari recunoscute de partid. Dar vor avea o mare surprize, se vor pomeni cu doar câteva voturi”, a declarat parlamentarul de Olt.

PSD a greșit în utlimul timp pentru că s-a axat foarte mult pe legile Justiției, legi care nu i-a interesat pe oameni, mai afirmă Diaconescu.

„Trebuia să încerce să facă doar programul pe care l-au promis. Această plafonare cu legile Justiției, legi pe care nu le-am definitivat, a fost speculată de opoziție și a fost demonizarea președintelui Dragnea până la un punct în care majoritatea populației a considerat că el este o persoană care face rău”, a mai spus Renică Diaconescu.

Pierderea alegerilor din 26 mai nu înseamnă sfârșitul social-democrației, pentru că România are nevoie de o stângă. Senatorul social-democrat nu a scăpat ocazia de a ironiza opoziția, care „vrea să dea PSD-ul jois, dar nu vrea să vină la guvernare”.

„Nu e un sfârșit de epocă a social-democrației. E o perioadă de criză. România are nevoie de stânga, de o stângă puternică, pentru că stânga, până la urmă, îi reprezintă pe cei mulți. Pe cei mulți și săraci, care au nevoie de o stângă. 

Îmi pare foarte rău că nu i-am lăsat pe cei de dreapta să vină la guvernare, să fi văzut într-un an de zile ce s-ar fi întâmplat cu această remarcabilă dreaptă, care vrea să dea PSD-ul jos dar nu vrea să vină la guvernare”, a conchis Renică Diaconescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here