Gigel Știrbu: După 30 de ani, s-a decis înființarea Muzeului Ororilor Comunismului

După 30 de ani, s-a decis înființarea Muzeului Ororilor Comunismului, la ințiativa parlamentarilor PNL, anunță deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu. Proiectul a fost aprobat de plenul Camerei Deputaților și va deveni lege în momentul promulgării de către Președintele României.

România este ultima țară din blocul ex-sovietic care a trecut la democrație și singura în care acest lucru s-a petrecut printr-o Revoluție violentă, sângeroasă, spune Știrbu.

„Timp de 68 de ani, România a avut cel mai opresiv regim totalitar dintre statele foste comuniste. La noi, cei care făceau parte din elita societății, dacă nu au fost omorâți de-a dreptul, au fost târâți în închisori, în lagărele de muncă silnică sau, în cel mai bun caz, au fost persecutați, hărțuiți, cu domiciliul forțat, cu drepturi interzise, într-un cuvânt: anihilați. În perioada comunistă, România și-a pierdut valorile și călăuzele: 800.000 de oameni au murit și peste 3.000.000 au pătimit în cele 44 de penitenciare și 72 de lagăre de muncă forțată ale regimului totalitar.

Comuniștii au distrus cultura, istoria și credința poporului român. Pe tot parcursul regimului comunist, departamentul de ”Propagandă și Cultură” al partidului unic a livrat societății o istorie rescrisă, pusă în slujba opresiunii comuniste. Cu un dispreț total, au vandalizat opere de artă, au închis muzee, au demolat monumente istorice și au îngrădit, până aproape de interzicerea totală, dreptul la cultură și exprimare artistică.

Cele expuse mai sus reprezintă motivația istorică a înființării unui Muzeu al Ororilor
Comunismului, care să transmită, deopotrivă, ororile înfăptuite de regimul comunist și eroismul rezistenței anticomuniste. Românii trebuie să cunoască atrocitățile înfăptuite de regimul comunist, pentru a se putea păzi de o experiență similară”, a scris, pe pagina sa de socializare, Gigel Știrbu.

1 COMENTARIU

  1. GEORGETA Zarvescu SUNT DE ACORD CU MUZEUL HOLOCAUSULUI,,
    DAR AR FI FOARTE IMPORTANT UN MUZEU CU AVUTIA NATIONALA PE JUDETE CARE A FOST DISTRUSA DE POLITICIENI IN CEI 30 DE ANI.GENERATIILE VIITOARE TREBUIE SA CUNOASCA ACESTE BOGATII PE CARE LE-AM AVUT DIN COMUNISM.POLITICIENI NU A-TI FOST IN STARE SA SECURIZATI STATELE DE PLTATA DE LA INSTITUTII CARE TREBUIAU DEPUSE 50 de ani la arhiva nationala,PENSIONARII CARE AU CONSTRUIT MULT IN ACEASTA TARA UMBLA PRIN ZECI DE ORASE SA-si caute vechimea in munca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here