Olt: Dosar penal pentru braconaj piscicol. Plase de pescuit de peste 2.500 metri, confiscate/ FOTO

Jandarmii olteni au organizat şi executat, weekend-ul trecut, mai multe acţiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, un bărbat de 42 de ani alegându-se cu dosar penal după ce a fost prins la pescuit în afara legii.

Pe timpul executării misiunilor, duminică, în jurul orelor 04.30, pe malul stâng al râului Olt, în zona localităţii Drăgănești – Olt, a fost depistat un bărbat de 42 de ani în timp ce desfășura activități ilegale de pescuit cu ajutorul unei ambarcațiuni pneumatice și a mai multor plase de pescuit comercial, în lungime totală de 2560 m, fără a deține autorizație pentru activitatea desfășurată.

„Făptuitorului i s-au întocmit acte de constatare pentru pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, și producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, fapte prevăzute de art. 64, lit. a şi lit. i. din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, locotenent-colonelul Iulian Mihai.

Făptuitorul, împreună cu documentele de constatare şi uneltele folosite la pescuit, a fost predat organelor de urmărire penală competente în vederea continuării verificărilor, iar peştele din plase a fost redat mediului natural.

Jandarmii reamintesc populației că pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, transportul fără documente legale a peștelui obținut prin pescuit și comercializarea fără documente legale a peştelui constituie infracțiuni și se pedepsesc cu amendă și cu interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here