Şedinţa CSM de validare a Adinei Florea la şefia Secţiei speciale pentru magistraţi, amânată a treia oară

Foto: b1.ro

Ședința plenului CSM de luni, în care trebuia validată numirea Adinei Florea la conducerea Secţiei speciale pentru magistraţi, a fost amânată pentru a treia oară, din lipsă de cvorum.

“Nu putem deschide lucrările şedinţei programate astăzi, deoarece nici de această dată nu s-a întrunit cvorumul prevăzut de lege pentru ca şedinţa să se desfăşoare. Şi trebuie să spun câteva lucruri, pentru că este de acum îngrijorător, este a treia şedinţă fixată la care aproape aceiaşi membri nu dau curs. Săptămâna trecută a fost lansată public o scrisoare, astăzi, pe mail-ul meu, a sosit, cam în aceiaşi termeni, o scrisoare din partea aceloraşi membri, prin care se solicită să fie scoase de pe ordinea de zi lucrările care privesc Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, cu motivarea nevoii de a se dezbate mai întâi public rapoartele GRECO şi raportul Comisiei de la Veneţia”, a declarat preşedintele CSM, Lia Savonea.

Lunea trecută, şapte magistraţi din CSM – Andrei Nicolae Solomon – procuror, vicepreşedinte al CSM, Andreea Anamaria Chiş – judecător, Mihai Bălan – judecător, Bogdan Mateescu – judecător, Cristian Ban – procuror, Florin Deac – procuror şi Tatiana Toader – procuror – au cerut amânarea luării unor decizii în ceea ce priveşte SIIJ şi au anunţat că aşteaptă publicarea rapoartelor GRECO şi al Comisiei de la Veneţia, precum şi organizarea unei dezbateri publice asupra activităţii secţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here