Tentativă de fraudă la Bacalaureat în Olt. Cum și unde s-a întâmplat incidentul

Un elev din Olt a fost eliminat, luni, din examenul de bacalaureat după ce a fost prins cu telefonul mobil în sala de examinare.

Este vorba de un elev care susţinea proba la limba şi literatura română la Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Corabia și care a fost prins în timp ce încerca să copieze folosindu-se de telefonul mobil.

„Este vorba de o tentativă de fraudă după ce elevul respectiv, care susținea proba scrisă la limba și literartura română la Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Corabia. El a fost eliminat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IPJ) Olt, Mirela Paraschiv.

Elevii care au absolvit clasa a XII-a au susţinut luni prima probă scrisă a Bacalaureatului, cea la limba şi literatura română. Elevii au avut printre cerințe realizarea unui eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga pentru Real și Tudor Arghezi sau Ion Barbu la Uman, potrivit edupedu.ro.

La primul subiect, elevii au avut de realizat un eseu argumentativ privind pregătirea pentru un discurs şi exerciţii pornind de la un text la prima vedere. Textul la prima vedere a fost „Amintiri de la Junimea din Iaşi”, de George Panu.

Subiectul al doilea a fost comun pentru ambele profile: perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu, un fragment din „Venea o Moară pe Siret”.

La subiectul al treilea, absolvenții liceelor teoretice, profilul Real, precum și cei care au terminat licee tehnologice și liceele vocaționale (cu excepția celor de profilul pedagogic) au avut de conceput un eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga.

Pentru absolvenții profilului Umanist și pentru cei de profilul Pedagogic, subiectul al treilea la Limba și literatura română a avut ca cerință realizarea eseului referitor la un text poetic aparținând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here