Deputatul de Olt Gigel Știrbu cere, din nou, demisia ministrului Culturii

Deputatul de Olt Gigel Știrbu îi cere, din nou, demisia ministrul Culturii, Daniel Breaz, după întâlnirea pe care acesta a avut-o, la Palatul Victoria, cu premierul Viorica Dăncilă și cu directorul Teatrului Național București, actorul Ion Caramitru.

Actorii cer demisia ministrului Culturii, Daniel Breaz. Directorului Teatrului Naţional, Ion Caramitru, l-a acuzat pe ministru că l-a ameninţat cu Corpul pe control ca şi cum ar fi trimis „inchiziţia” peste el. Diectorii de teatre, muzee naţionale şi alte instituţii de cultură din toată ţara s-au întâlnit astăzi cu premierul Viorica Dăncilă, cu ministrul Finanţelor şi ministrul Culturii pentru a găsi o soluţie pentru tăierile bugetare care i-au pus în situaţia să disponibilizeze angajaţi şi să amâne premiere. Doar de la Teatrul Naţional Bucureşti de la 1 iulie au fost puşi pe liber 54 de angajaţi.

Breaz spune âncă că nu va demisiona. Fiecărui ministru i se cere demisia, eu nu am făcut decât să gestionez cât se poate de realist bugetul culturii”, a spus el.

Ân rând cu artiștii, demisia ministrului Culturii este cerută, iarăși, și de deputatul de Olt Gigel Știrbu, cel care a ocupat această funcție în perioada 2012-2013. Iată ce a postat parlamentarul pe pagina sa de socializare:

„O nouă zi, un nou eșec în încercarea Guvernului de a rezolva criza din domeniul cultural. Astăzi, a avut loc, la Guvern, o întâlnire a premierului Viorica Dăncilă, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ministrul Culturii, dl. Breaz și o delegație a directorilor instituţiilor aflate în subordinea Ministerului Culturii, din care a făcut parte și Ion Caramitru, managerul general al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

Scopul întâlnirii era acela de a soluționa urgent dezastrul pe care acești guvernanți incompetenți l-au provocat și anume, tăierile bugetare și numereoasele disponibilizări care au avut loc în instituțiile aflate în subordinea Ministerului Culturii și care au dus la anularea de spectacole.

În cadrul acestei întâlniri, actorul Ion Caramitru a cerut demisia breazului ministru Breaz ridicând problema de supraviețuire a instituțiilor de cultură din România și faptul că a fost amenințat cu Corpul de control al ministrului. Sunt perfect de acord cu solicitarea domnului Caramitru, având în vedere că astăzi cultura este pe cale de dispariție din cauza acestor guvernanți care nu doresc binele țării.

Oare câți cetățeni plătitori de taxe și impozite în această țară trebuie să se mai milogească de acest domn Breaz ca să plece din funcția de ministru al Culturii? Grav este că PSD dorește cu orice preț îngroparea tuturor valorilor materiale și spirituale ale românilor. Cultura este suma tuturor formelor de artă, de iubire şi de gândire, care de-a lungul timpului l-a ajutat pe om să nu mai fie o ființă supusă, captivă, care să aservească sau să fie depententă de o unică forță dominantă. Un popor fără cultură este unul ușor manipulabil, exact ceea ce își dorește PSD-ul de la români să facă în România: să tacă, să muncească, să plătească și nu care cumva să vorbească.

Domnule Breaz, dați-vă demisia! Este josnic să atentezi la cultura unui popor din calitatea de ministru al Culturii.

PSD-ule, măcar tu, breaz partid postcomunist, care ai “plantat” la minister acest terminator al culturii, poate reușești cumva “dezrădăcinarea” lui din funcție până nu dispare cultura de tot”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here