Ministrul Transporturilor, la Balș: Varianta de ocolire a orașului, finalizată până la sfârșitul acestui an

Postarea de duminică a directorului Ford România pe contul său de Facebook în care acesta își arăta dezamăgirea privind ritmul lent al lucrărilor la Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești l-a făcut pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, să vină, marți, la Balș, pentru a-i explica personal lui Ian Pearsen cum stă treaba cu stadiul de implementare a proiectului.

După discuția cu directorul Ford România, ministrul Cuc a făcut și declarații de presă, arătând nu doar că proiectul nu se află în întârziere, ci chiar că termenele de proiectare și execuție au fost scrurtate.

„Am avut o întâlnire mai devreme cu președintele de la Ford în care am discutat exact stadiul de implementare al obiectivului Craiova – Pitești.

Aș vrea să fac o scurtă istorie, pentru că este foarte important de unde am plecat și unde am ajuns cu acest proiect. Proiectul a fost lansat în iulie 2017 și voi trece peste partea de contestații. Dar contractul de proiectare și execuție a fost semnat în decembrie 2018. Perioada de elaborare a proiectului tehnic era de 12 luni și perioada de execuție de 24 de luni. În luna mai s-a finalizat proiectarea, deci am scurtat termenele acestui proiect, încât să putem lucra la partea de execuție a celor două obiective.

După cum știți, la tronsonul 1 de la Pitești – Craiova este un antreprenor italian, pe lotul 2, unde ne aflăm acum, este un antreprenor român și vorbim de Umbrărescu, un antreprenor foarte serios.

Suntem la organizarea de șantier de la lotul 2. Aici strategia antreprenorului a fost aceea de a-și aduce cât mai multe materiale și tone de agregate pentru când va începe să lucreze la terasamente. Noi i-am explicat acum pas cu pas cum se va face această investiție și domnului Pearsen, pentru că dânsul a făcut acea postare în cursul zilei de duminică, făcând referire la varianta de ocolire de la Balș.

Acest proiect are termen de implementare, așa cum spuneam, 24 de luni de execuție, deși am scurtat termenele, dar noi ne-am asumat, și am vorbit cu constructorul român, care a înțeles necesitatea variantei de ocolire de la Balș, pentru că știm foarte bine care este traficul, volumul foarte mare de trafic care tranzitează acest oraș. Și atunci am spus că primul lucru pe care îl vom aborda va fi varianta de ocolire de la Balș și varianta de ocolire de la Slatina. Va fi finalizată această construcție, sperăm că va fi finalizată până la sfârșitul acestui an. Deci vorbesc de varianta de ocolire a Balșului”, a declarat Răzvan Cuc.

Până la finalizarea centurii de ocolire a Balșului, în oraș va funcționa un sistem de semaforizare inteligentă care până la sfârșitul lunii iulie va fi montat, a mai spus ministrul Transporturilor.

„Am vorbit cu domnul director Narcis Neaga și a demarat un proiect pentru semaforizarea inteligentă, pentru a fluidiza traficul. Acest proiect de semaforizare inteligentă în Balș trebuia finalizată în luna septembrie. Am spus că nu mai putem să așteptăm până în luna septembrie, pentru că nu mai are nimeni răbdare să aștepte luni întregi, și termenul de finalizare a acestui proiect, complementar obiectivului care este varianta de ocolire, este sfârșitul lunii iulie. La sfârșitul lunii iulie va fi finalizată această semaforizare inteligentă, care va ajuta la fluidizarea traficului. Am înțeles că deja au fost instalați pilonii de semafor, urmând să se facă conexiunile între ei”, a conchis Cuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here