Oltul, sub COD GALBEN de furtuni până mâine. Vor fi ploi torențiale de până la 50 l/mp și căderi de grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN de furtuni pentru mai multe județe din țară, printre zonele vizate numărându-se și județul Olt.

Avertizarea a intrat în vigoare miercuri, 3 iulie, la ora 10.00 și este valabilă până joi, 4 iulie, la ora 03.00.

„În sudul, sud-estul și local în centrul și estul țării, precum și în zonele montane și submontane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, se arată în informarea meteo.

Pe de altă parte, în regiunile sudice, în după-amiaza zilei de miercuri, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

Oltul nu scapă de probleme meteo nici mâine. Joi dimineață, la ora 03.00, intră în vigoare o nouă atenționare COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă până la ora 10.00.

În intervalul menționat, în sud-estul și local în sudul țării vor mai fi manifestări de instabilitate atmosferică:averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here