Zeci de șoferi opriți în trafic de polițiștii din Olt s-au simțit beți fără să consume alcool. Cum a fost posibil

Zeci de șoferi opriți în trafic, miercuri dimineață, pe șoselele din Olt de polițiști s-au simțit beți fără să consume nici un strop de alcool. Și asta după ce au fost puși să testeze ochelari speciali care simulează starea indusă de consumul băuturilor alcoolice.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei din cadrul Serviciului Rutier Olt au desfășurat în trafic, miercuri dimineață, o acțiune preventivă cu scopul de a conștientiza conducătorii auto cu privire la efectele consumului de alcool, folosind o pereche specială de ochelari care simulează starea indusă de alcool.

Conducătorii auto au fost opriți în trafic, iar doritorii au testat ochelarii respectivi. Printre stările resimțite de aceștia au fost diminuarea acuității vizuale, a capacității de apreciere a distanței și vitezei reale, precum și apariția unei stări de confuzie și dezechilibru.

„Conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere în județul Olt și prin această acțiune se dorește conștientizarea conducătorilor auto asupra pericolelor la care se expun participând la traficul rutier după ce au consumat alcool”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here