Amendă uriașă pentru o firmă de confecții din Olt care folosea muncă la negru

O companie de confecții din localitatea Coteana a primit o amendă uriașă de la inspectorii de muncă după ce aceștia au descoperit că angajatorul respectiv folosea la muncă mai multe persoane fără forme legate de angajare. Cuantumul sancțiunii contravenționale este de 200.000 de lei. Aceasta nu este singura sancțiune aplicată de inspectorii de muncă luna trecută, când aceștia au efectuat sute de controale în mai multe domenii economice. 

Cu prilejul controalelor, reprezentanții ITM Olt au identificat 18 persoane care desfășurau muncă nedeclarată la trei agenți ecomonici cărora le-au fost aplicate amenzi în valoare de 300.000 lei. Dintre cei 18 muncitori, 13 au fost descoperiți la o companie de confecții din Coteana, care a primit o amendă de 200.000 de lei.

Tot pentru muncă la negru a fost sancționată cu 40.000 de lei și o firmă de mobilă din Vitomirești, în vreme ce o companie de construcții din Găneasa a fost amendată, pentru aceeași faptă, cu 60.000 de lei.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au efectuat, luna trecută, 236 de controale, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În urma controalelor efectuate, au fost identificate 277 de deficiențe, pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 137 sancțiuni, dintre care 123 avertismente și 14 amenzi în valoare totală de 335.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here