Cazul Sorina: Instanța A RESPINS cererea procurorului general de suspendare a deciziei de adopție a fetiței. Bogdan Licu, ATACAT dur de familia Săcărin

Sursa foto: digi24.ro

Curtea de Apel Craiova a respins vineri cererea procurorului general Bogdan Licu, de suspendare a executării deciziei judecătorești prin care fetița a fost adoptată de către un cuplu de români din SUA, a declarat pentru HotNews avocata familiei care a adoptat-o pe copilă.

“Această solicitare a procurorului general a fost respinsă pentru că nu a fost însoțită de niciun argument juridic, legal, ci au fost doar argumente din tot narativul acestui scandal preluat din media. Domnul procuror nu cunoaşte că adopţiile, în general, sunt nişte proceduri pe toată viaţa, iar adopțiile internaționale au la bază niște tratate. (…) Nu ne jucăm cu viaţa unor copii fiind că ţipă nişte oameni pe stradă”, a declarat pentru HotNews.ro avocata familiei Săcărin.

Avocatele familiei adoptive, stabilită în SUA, au acuzat că cererea lui Licu are la bază informații din presă și nu o încălcare a legii. Totodată, acestea spun că ancheta făcută de SIIJ are ca scop justificarea existenței secției, nu binele minorei Sorina.

La rândul său, mama adoptivă, Ramona Săcărin a acuzat că fetița era ținută ilegal de familia Șărămăt, întrucât pierduseră dreptul de a fi asistenți maternali, scrie stiripesurse.ro

Ramona Săcărin mai spune  că imaginile cu procuroarea Pințurcă, cea care o târa pe Sorina pe jos, au fost făcute publice în mod ilegal și că se atentează la viața privată a minorei.

Soțul femeii, Gabriel Săcărin s-a întors în SUA, împreună cu unul dintre copiii acestora.

În urmă cu o săptămână, familia adoptivă a depus o plâgere pe numele lui Licu, pe care procurorul general interimar a luat-o în glumă.

”Da, sunt foarte speriat. Dacă nu mai și glumim în această viață nebună, nu putem să mergem la departe. Eu am încredere în fiecare procuror și judecător din această țară.”, a spus Bogdan Licu.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here