Oltul intră sub COD PORTOCALIU de FURTUNĂ. Vor fi ploi torențiale și grindină până mâine. Când începe vremea rea

Oltul intră, duminică seară, alături de mai multe județene din sud și sud-vestul țării, sub Cod Portocaliu de furtună. Vor fi rafale ale vântului de aproape 100 de kilometri la oră, ploi torențiale și căderi de grindină.

Avertizarea meteo intră în vigoare la ora 18.00 și este valabilă până luni, la ora 06.00.

„În intervalul menționat, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu vor fi perioade, la început în sud-vest, apoi și în sud, cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80…90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină”, se arată în avertizarea meteo.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată, mai arată ANM.

Restul țării se va afla, de duminică, ora 18.00, până luni seară, la ora 22.00, sub Cod Galben de vreme rea.

În intervalul menționat, manifestările de instabilitate atmosferică vor cuprinde și regiunile sudice și estice. Astfel, local și temporar, se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, potrivit ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here