Peste 80 de șoferi, amendați de polițiștii din Olt în weekend. Atenție: acest lucru simplu atrage sancțiuni serioase

Polițiștii din Olt au organizat, weekend-ul trecut, mai acțiuni destinate creșterii gradului de siguranță în trafic pe drumurile publice și depistării celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe. Iar fărădelegile nu s-au lăsat prea mult căutate. Oamenii legii au aplicat peste 80 de sancțiuni, 20 dintre acestea fiind date pentru că șoferii au refuzat să facă cel mai simplu lucru după ce urcă la volan: să poarte centura de siguranță.

Mai exact, în cadrul acțiunilor au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de aproximativ 23.000 de lei, dintre care 39 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 20 pentru nepurtarea centurii de siguranță în timpul deplasării și 20 pentru alte abateri.

Polițiștii au constatat și patru infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice, din care trei pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar un dosar penal a fost întocmit pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Claudia Radu.

Totodată, au fost reținute  permise de conducere, dintre care patru pentru depășirea vitezei pe un anumit sector de drum, unul pentru nerespectarea manevrei de depășire și două pentru alte abateri.

În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au retras și trei certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau pentru că inspecția tehnică periodică era expirată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here