Siminica Mirea, printre semnatarii unui proiect de modificare a Legii privind exercitarea profesiei de psiholog

Senatorul de Olt Siminica Mirea se numără printre semnatarii proiectului legislativ privind modificarea şi completarea Legii 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Psihologilor din România.

Proiectul de lege a fost înregistrat la Senat pentru dezbatere în data de 2 iulie, iar în 3 iulie a fost trimis pentru aviz la Consiliul Economic şi Social și la Consiliul Legislativ, dar și la Guvern pentru un punct de vedere pe marginea inițiativei legislative.

„În România profesia de psiholog este reglementata în prezent prin Legea 213/2004, act normativ care nu a fost modificat/actualizat de la intrarea sa în vigoare pana in prezent.

Progresul făcut de societatea românească, în general şi profesia de psiholog, în special, de la data intrării în vigoare a legii nr. 213/2004, precum şi apariţia şi consolidarea unui corp de profesionişti şi acumularea de către acest corp a unei experienţe substanţiale, sunt lucruri de care atât societatea cât şi profesia trebuie să profite.

Așadar, pentru asigurarea unui cadru cât mai bun pentru exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, precum şi pentru o cât mai bună desfăşurare a activităţii Colegiului Psihologilor din România și în scopul asigurării democrației profesiei, considerăm că prezentul proiect de lege, care vizează modificarea Legii 213/2004 are o importanță deosebită și justifică necesitatea concretizării proiectului în cel mai scurt timp”, se arată în expunerea de motive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here