BREXIT: liderul laburiştilor îl provoacă pe viitorul prim-ministru să organizeze un nou referendum

Şeful laburiştilor, principalul partid britanic de opoziţie, l-a provocat marţi pe viitorul prim-ministru conservator să organizeze un nou referendum asupra Brexit, declarând că el însuşi va milita pentru rămânerea în Uniunea Europeană, relatează France Presse.

“În aceste condiţii, vreau să clarific faptul că laburiştii vor face campanie pentru menţinerea (în UE) în confruntarea cu un ”No deal” sau un acord conservator ce nu protejează economia şi locurile de muncă”, a adăugat Jeremy Corbyn.

Dna May a declarat în mod repetat că vrea să iasă din uniunea vamală şi piaţa unică europeană pentru a permite ţării sale să încheie liber acorduri comerciale cu terţe ţări şi să limiteze imigraţia europeană.

Confruntată cu o triplă respingere de către deputaţi a acordului la care a ajuns cu Bruxellesul în noiembrie, în final ea a întins mâna laburiştilor la mijlocul lunii aprilie. Dar, o lună mai târziu, aceştia au oprit discuţiile. În faţa impasului asupra Brexit-ului, dna May a fost nevoită să-şi anunţe demisia trei săptămâni mai târziu.

“Oricine ar deveni noul prim-ministru, va trebui să aibă curajul să îşi confrunte acordul sau lipsa unui acord (de divorţ cu UE) cu un vot popular”, a adăugat șeful partidului laburist.

Sursa: romaniatv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here