CCR amână pentru a ȘAPTEA oară discutarea sesizărilor PNL și USR cu privire la Codul penal şi Codul de procedură penală

Foto: b1.ro

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat, joi, pentru a șaptea oară, discutarea sesizărilor formulate de USR, PNL şi de preşedintele Klaus Iohannis privind modificările aduse de Parlament Codului Penal şi Codului de Procedură Penală.

Şeful statului a menţionat în sesizare că legea privind modificarea Codului penal a fost supusă controlului anterior de constituţionalitate, prin Decizia 650/2018 CCR constatând neconstituţionalitatea unora dintre dispoziţiile sale, însă, în procedura reexaminării, Parlamentul a adoptat actul normativ criticat cu depăşirea limitelor fixate de Curtea Constituţională.

“Uniunea Salvaţi România a depus, împreună cu PNL, două sesizări de neconstituţionalitate, susţinând că, prin aceste proiecte de lege, se aduc peste 300 de modificări “nocive” Codului penal şi Codului de procedură penală”, a precizat USR.

În sesizare se menţionează, printre altele, că termenul prescripţiei răspunderii penale se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act de procedură în cauză, ce trebuie comunicat suspectului sau inculpatului, fără a mai fi necesară referirea la persoană, termenele de prescripţie fiind reglementate la art. 154 din Codul penal, în funcţie de natură şi gravitatea pedepselor prevăzute de lege pentru infracţiunile în cazul cărora se aplică.

Sursa: b1tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here