Sute de infracțiuni în Olt, trimestrul trecut. Ce au scos polițiștii din statistici, ascunzând unele adevăruri

Polițiștii din Olt au efectuat, în trimestrul trecut, 8.510 intervenţii rapide la evenimente, 92 de acţiuni cu forţe sporite şi 570 de controale directe, ocazie cu care au fost constatate 280 de infracţiuni, din care 242 în flagrant, potrivit unui raport al inspectoratului. De asemenea, au fost constatate peste 100 de infracțiuni incriminate în legi speciale și au fost începute urmăriri penale în cazul a aproape 700 de infracțiuni economico-financiare, de natură judiciară și de altă natură.

Poliţiştii olteni au constatat, în perioada aprilie – iunie, 74 de infracţiuni de natură economico-financiară, 326 de infracţiuni de natură judiciară şi 284 de infracţiuni de altă natură, fiind cercetate 636 de persoane, potrivit raportului trimestrial curent al IPJ.

În perioada analizată, au fost constatate 102 infracţiuni incriminate în legi speciale.

Dacă, în trecut, astfel de rapoarte cuprindeau și prejudiciile aduse de infractori, Poliția Olt a scos asemenea cifre din statistici, poate și pentru că, de regulă, oamenii legii erau siliți să recunoască procentul mic al sumelor recuperate în comparație cu valoarea prejudiciilor înregistrate. Cel puțin raportul-sinteză pe trimestrul trecut, dat, recent, publicității, nu cuprinde aceste date.

Nici comparațiile între statisticile curente și cele trecute nu mai figurează în rapoartele Poliției, astfel că nu ne putem da seama dacă, de exemplu, numărul infracțiunilor a crescut sau nu.

De asemenea, în raportul curent nu se regăsește numărul total de infracțiuni săvârșite, ci numai numărul de cazuri în care oamenii legii au început cercetarea in personam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here