Liderul PSD Olt, Paul Stănescu, spune că doar Gabriela Firea are șanse la prezidențiale

Președintele PSD Olt, Paul Stănescu, consideră că niciunul dintre social-democrații testați în sondajul partidului nu e bun pentru a candida la alegerile prezidențiale. „Singura cu șanse e primarul Capitalei, doamna Firea”, a declarat, vineri, liderul PSD Olt.

Declarația liderului PSD apare în contextul în care candidații testați în sondaje de partid nu au șanse să ajungă în turul doi la prezidențiale, iar Viorica Dăncilă a anunțat public că este dispusă să candideze dacă partidul i-o cere.

”După eșecul usturător de la alegerile europarlamentare, pentru care nu este vinovat doar Liviu Dragnea, căruia îi doresc sincer sănătate și să se întoarcă cât mai rapid la familie, ci și Paul Stănescu, Viorica Dăncilă și alți colegi din conducerea partidului. Avem în față o nouă provocare, un nou examen electoral. În funcție de modul în care ne vom prezenta la alegerile prezidențiale, avem șansa să spălăm din rușinea rezultatului dezastruos din primăvară sau, dimpotrivă, să o adâncim, cu consecințe foarte grave pentru PSD.

Am făcut, în ultima perioadă, o analiză minuțioasă a situației politice actuale, și cred că singurul scenariu care ne-ar putea asigura șanse reale de câștig este acela de a avea un candidat pentru Cotroceni susținut de PSD, ALDE și PRO-România. Dacă inventariem posibilii prezidențiabili din cele 3 partide, lista nu este deloc una foarte lungă.

De la PRO-România, singura variantă de luat în considerare ar fi fost Victor Ponta, dar acesta a declarat ferm că nu intenționează să candideze anul acesta. De la ALDE, exisă o singură opțiune, dl Tăriceanu, care este un candidat redutabil, cu un profil foarte bun, dar care ar porni în această competiție cu un handicap major, dat de dificultatea de a mobiliza acest colos numit PSD în jurul unui candidat din alt partid.

Prin urmare, cea mai bună variantă ar fi ca PSD să propună un prezidențiabil cu mare notorietate și un indice de favorabilitate la o cotă foarte înaltă. Din păcate, indiferent câte sondaje s-ar mai face, în acest moment avem în partid o singură persoană care s-ar califica pentru această competiție, și anume primarul general al Capitalei, dna Gabriela Firea, cea care în ultimii 3 ani, invariabil, în toate cercetările sociologice, a împărțit primele două locuri la capitolul încredere în personalități politice cu președintele Iohanis.

Am încredere în capacitatea de analiză a colegilor mei și în buna lor credință și sunt convins că cei mai mulți dintre noi gândim la fel, dincolo de interesele personale. Să avem în minte un singur lucru: PSD n-a mai dat președintele României de 15 ani, iar timpul, ca să-l parafrazez pe Marin Preda, nu mai are răbdare!”, a spus Paul Stănescu.

Declaraţia liderului PSD Olt vine la o zi după ce și primarul Slatinei, Emil Moţ, președinte al organizației municipale a PSD, a propus-o pe Gabriela Firea pentru calitatea de candidat al partidului la alegerile prezidențiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here