Parcul de la fosta unitate militară și restaurantul McDonald’s din Slatina vor fi inaugurate luna viitoare/ FOTO

Parcul amenajat pe terenul fostei unități militare și restaurantul McDonald’s din Slatina vor fi inaugurate luna viitoare, a anunțat primarul municpiului, Emil Moț.

Edilul a spus că, în ambele cazuri, constructorii vor finaliza lucrările cu mult înainte de termenul de execuție cuprins în caietele de sarcini.

„În august vom inaugura ambele obiective, și parcul, și restaurantul McDonald’s, și asta pentru că ele vor fi finalizate înainte de termen. Cel puțin în cazul parcului, lucrările vor fi finalizate cu mult, cu foarte mult înainte de teren”, a declarat Emil Moț.

Suprafața totală a parcului va fi de 35.800 de metri pătrați, din care 23.000 metri pătrați de spațiu verde. Parcul cuprinde alei betonate, piste pentru alergare și două locuri de joacă pentru copii, un teren de sport multifuncțional de 500 de metri pătrați, cu iluminare nocturnă. Va fi, de asemenea, o parcare de 2.400 de metri cu aproximativ 200 de locuri de parcare, iar o stradă nouă va face legătura între străzile Artileriei și Tunari. În centrul parcului va fi construită și o terasă mare, care va servi ca loc comercial pentru produse alimentare. Valoarea totală a proiectului este de peste 14,7 milioane de lei.

În aceeași zonă va fi ridicat un restaurant McDonald’s, pe o suprafață de peste 3.400 de metri pătrați. Terenul destinat acestui obiectiv a fost deja concesionat pe 49 de ani de SC Premier Restaurants Romania SRL, societatea care deține franciza la restaurantele McDonald’s, la o valoare de 396.000 de euro. De fapt, restaurantul va fi un Mcc Drive, adică clienții vor putea fi serviți și direct la mașină, având o intrare și o ieșire pentru autoturisme.

Obiectivul de investiție are o valoare de 7,5 milioane de lei și vor fi create 60 de locuri de muncă.

Retaurantul este poziționat vizavi de fosta poștă, între strada Tunari și bulevardul Alexandrui Ioan Cuza, pe locul unde era poarta de acces în fosta unitate militară.

De asemenea, în perimetrul fostei unități militare vor mai fi construite un mall, o grădiniță, o creșă, dar și câteva blocuri de locuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here