Adjunctul Poliției Locale Slatina poate șofa în continuare după ce a lovit doi tineri pe trecerea de pietoni

Adjunctul Poliției Locale Slatina, Ilie Scaete, nu a rămas pieton după ce, luni, a lovit cu mașina doi tineri pe trecerea de pietoni. Și asta pentru că, deși i-a fost retras permisul de conducere, el a primit o dovadă de la Poliție în baza căreia poate conduce în continuarea autoturismul vreme de 15 zile, potrivit prevederilor legale. 

Evenimentul rutier a avut loc pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza din Slatina, pe trecerea de pietoni din zona Bibliotecii Județene „Ion Minulescu”, unde autoturismul condus de adjunctul Poliției Locale a acroșat un adolescent de 15 ani și un bărbat de 34 de ani.

Ambele victime au fost transportate la spital, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, agentul șef Cristian Grigorescu.

„În ziua de 15.07.2019, ora 12.10, un bărbat de 55 ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism pe b-dul A.I. Cuza din municipiul Slatina, în dreptul Bibliotecii Judetene nu ar fi acordat prioritate de trecere față de două persoane, una de 15 ani, din comuna Rusănești, și cealaltă de 34 ani, din comă Vădastra. acroșându-le. Victimele au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pentru acordarea de îngrijirii medicale”, a declarat Cristian Grigorescu.

Conducătorul auto nu a fost sub influența băuturilor alcoolice, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Deși permisul auto i-a fost retras, adjunctul Poliției Locale Slatina poate conduce autoturismul pe drumurile publice încă 15 zile, în baza unei dovezi primite de la Poliție, conform legii.

În cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here