Caravana Culturală a Romilor va poposi în Corabia și Caracal. Programul manifestărilor

Caravana Culturală a Romilor, care a început vineri, 12 iulie, în mijlocul comunităţii de romi din Piatra Sat, va ajunge, săptămâna aceasta, și la Corabia, dar și la Caracal. Programul Caravanei va continua, în iulie şi august, în alte localităţi din Olt şi Dolj. Ajuns la ce-a de-a cinciea ediție, evenimentul este organizat de Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher (CNCR-RK), în parteneriat cu sucursalele judeţene ale Partidei Romilor Pro-Europa.

Caravana va poposi în 18 iulie la Corabia (str. Timiș, nr, 61) și în 19 iulie la Caracal (str. Carpați, nr. 73). În ambele cazuri, programul va începe la ora 16.30.

Organizatorii au pregătit câte o expoziţie cu personalităţi rome și vor distribui CD-uri cu poveşti celebre în variantă bilingvă, româneşte şi romani, filmul „Ioana. O rugă, o dorinţă, un vis împlinit“ şi cărţi apărute la Editura Centrului Naţional de Cultură a Romilor.

Va avea loc, apoi, o sesiune de promovare a unor modele profesionale, fiind prezentate atribuțiile și dotările Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului Județean de Poliţie și Serviciului Judeţean de Ambulanţă, cu scopul de a trezi interesul copiilor pentru alegerea unei meserii.

Va fi pusă în scenă piesa de teatru pentru copii „Prinţul cel obraznic şi bătrânul înţelept“, după Anton Pann, în scenariul şi regia lui Sorin Sandu, după care formaţia George Calofir va susține un spectacol muzical, alături de un exponent de marcă al muzicii lăutăreşti tradiţionale rome, Neluţă Neagu.

Programul Caravanei va continua în iulie şi august 2019, în alte localităţi din Olt şi Dolj. Evenimentul este organizat de Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher (CNCR-RK), în parteneriat cu sucursalele judeţene ale Partidei Romilor Pro-Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here