Când crește, de fapt, salariul minim pe economie și câți bani vor câștiga românii

Mihai Fifor, purtător de cuvânt al PSD şi secretar general al partidului, a anunțat când va crește salariul minim pe economie!

Astfel am aflat că salariul minim pe economie va crește de la data de 1 decembrie 2019!

Când crește, de fapt, salariul minim pe economie

Salariul minim brut pe ţară va fi raportat la 50% din valoarea câştigului salarial mediu brut pe ţară din anul anterior, iar în cazul salariaţilor cu studii superioare, salariul minim brut va reprezenta 60% din această valoare de referinţă.

Mihai Fifor, purtător de cuvânt al PSD şi secretar general al partidului, a publicat pe Facebook mai multe grafice, în care se arată cum va creşte salaiul minim pe economie de la 1 decembrie 2019.

Cât va fi salariul minim pe economie pentru absolvenții de facultate

“Una dintre cele mai importante măsuri de guvernare propuse de doamna prim-ministru Viorica Dancila în cadrul Congresului PSD este raportarea salariului minim la valoarea câștigului salarial mediu brut pe economie. Mai simplu spus, când cresc salariile pe toată economia, atunci obligatoriu va crește și salariul minim, care va fi 50% din media câștigului salarial brut din România.

Pentru salariații cu studii superioare acest procent va fi 60%. Măsura se va aplica chiar din acest an, de la 1 decembrie. În acest fel, avem garanția că nimeni nu este lăsat în urmă și că beneficiile creșterii economice se vor regăsi în buzunarele tuturor românilor”, a scris Mihai Fifor pe contul său de Facebook.

Astfel, o estimare în cazul salariului minim brut prevede că acesta va creşte de la 2080 de lei, la 2244 de lei. Pentru cei cu studii superioare, suma este majorată de la 2350 de lei la  2.692 de lei.

În cazul salariului net, estimarea este că va creşte de la 1.263 de lei la 1355 de lei (creştere 92 de lei/lună), iar pentru cei cu studii superioare de la 1413 de lei la 1603 lei (creştere de 190 de lei/lună).

Sursa: fanatik.ro

1 COMENTARIU

  1. Guvernul să-l crească in ritm cu productivitatea muncii, luând în considerare atât decalajul dintre acestea, cât şi nivelul mediu la nivel european.Sa faca media salariul minim in U E si apoi sa dea salariul minim mediu din UE..Media generală a salariului minim în UE in 2019 este 872 de Euro (cu 15 țări sub medie)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here