Șoferi beți și drogați pe șoselele din Olt, prinși de polițiști. Ce au folosit oamenii legii pentru prinderea lor/ FOTO

În noaptea de sâmbătă spre duminică, Polițiștii din Olt au desfășurat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o acțiune pe raza județului în scopul identificării persoanelor care conduc vehicule pe drumurile publice după ce au consumat substanțe psihoactive sau alcool. În timpul acțiunii, oamenii legii au folosit cele două aparate Drug Test cu care Inspectoratului de Poliție Județean Olt a fost dotat de curând.

În urma acțiunii desfășurate au fost constatate trei infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice: un șofer a fost prins sub influența drogurilor, un altul beat și un conducător bărbat care conducea un autoturism, deși nu avea permis de conducere.

Totodată, au fost reținute și 10 permise de conducere pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, unde alcoolemiile au fost sub valoarea de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, după cum se arată într-un comunicat al Poliției.

În cazul consumului de droguri este vorba de un bărbat de 32 de ani, din orașul Piatra-Olt. El a fost depistat pe bulevardul Nicolae Titulescu din Slatina, în timp ce conducea un autoturism sub influența substanțelor interzise.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența unor substanţe psihoactive”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul șef Cristian Grigorescu.

În conformitate cu prevederile art. 336, alin.1 și 2 din Codului Penal, conducerea vehiculelor pe drumurile publice de către o persoană care a consumat substanțe psihoactive, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here