Accident în Olt: Un tânăr a lovit cu mașina un biciclist, apoi a fugit de la fața locului. Victima a ajuns la spital/ FOTO

Un tânăr de 19 ani, din Cezieni, a lovit cu autoturismul, marți, pe raza localității, un biciclist, după care a fugit de la locul faptei.

Victima, un bărbat de 68 de ani, a fost transportat la spital. Polițiștii l-au identificat la scrut timp pe autor, un tânăr de 19 ani, din aceeași localitate.

„Azi, în jurul orei 12.00, am fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că pe raza comunei Cezieni, județul Olt, a avut loc un eveniment rutier, conducătorul auto părăsind locul producerii accidentului.

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Cezieni s-au deplasat de îndată la fața locului, în urma cercetărilor efectuate identificând un tânăr, de 19 ani, din localitate, care, în timp ce a condus un autoturism, nu ar fi păstrat o distanță laterală suficientă față de un biciclist, acroșându-l.

Victima, în vârstă de 68 de ani, din aceeași localitate, a fost transportată la Spitalul Municipal Caracal pentru a primi îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de părăsire a locului accidentului și vătămare corporală din culpă.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt reamintește participanților la traficul rutier faptul că, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, distanța laterală recomandată la depășirea unei biciclete este de 1.5 m.

Pe de altă parte, biciclistul nu are voie să transporte o altă persoană, cu excepția situației când vehiculul este construit și/sau echipat special pentru transportul altor persoane și nu are voie să circule în interiorul localităților în care nu funcționează iluminatul public, precum și în afara localităților, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă.

Oameni legii mai spun că copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicleta, de către un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcție cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here