Legea care îi îngrozeşte pe patronii de restaurante din România. Toţi clienţii au dreptul să primească acest produs gratuit

Un proiect de lege adoptat de Senat și avizat pozitiv de Guvern obligă restaurantele și instituțiile publice să pună, gratuit, la dispoziția oamenilor apă potabilă de la robinet.

Clienții localurilor ar putea plăti note mai mici dacă vor consuma apă de la robinet. Potrivit actului normativ, ospătarii ar putea fi obligați să pună la dispoziție, la cerere, apă bună de băut, din partea casei.

În unele ţări turistice, precum Grecia, apa rece, gratuită, este deja o tradiţie. Astfel, se reduce şi cantitatea de PET-uri care poluează mediul.

Pentru patronii de localuri, măsura ar însemna vânzări mai mici de apă îmbuteliată, însă cea mai mare problemă rămâne însă că, în multe localități, mai ales la sate, apa nu este bună de băut.

Și instituțiile publice, precum și angajatorii privați ar putea fi obligați să pună la dispoziția salariaților apă potabilă de la robinet.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat și a primit aviz favorabil din partea Guvernului. Votul final aparține deputaților.

 

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here