Crima de la Caracal: Administratorul unei importante pagini de socializare cere aleșilor montarea unui sistem de monitorizare video în oraș

Primăria Caracal

În contextul cutremurătoarei crime din Caracal căreia i-a căzut victimă o fată de numai 15 ani, violată și tranșată de criminal, Mihai Firică, administratorul celei mai căutate și mai utile pagini de Facebook din municipiu, cere aleșilor orașului montarea unui sistem video centralizat.

Administratorul paginii de Facebook „Caracaleni” propune aleșilor ca mai multe camere de luat vederi să fie montate în zonele populate, în piață, parcuri, gară, în stațiile de taxi și în zonele cu potențial de risc, în fața barurilor, a restaurantelor, piscinelor etc.

Mihai Firică crede că o asemenea inițiativă ar trebui să fie pusă de urgență într-un proiect de hotărâre care să fie dezbătut și votat de consilierii municipali la prima ședință a consiliului local. El a lansat și un sondaj de opinie pe Facebook în acest sens.

„Avand in vedere cele petrecute in Caracal, propun Consiliului Local Caracal sa se gandeasca la punerea urgenta pe ordinea de zi in urmatoarea intalnire a posibilitatii montarii unui sistem centralizat de monitorizare video (daca exista, propun extinderea lui). In zonele populate, piata, parcuri, gara, statii taxi, zone cu potential de risc (in fata barurilor, restaurantelor, piscinelor, etc), zone in care se stie ca se sta la “ocazie”(vezi tragedia intamplata). Gasim fonduri pentru asta? Este pentru siguranta cetatenilor, si pentru a nu mai cauta acul in carul cu fan. Sunteti de acord?”, a scris, Mihai Firică, pe Facebook.

Mesajul său a prins imediat la public, adunând până în prezent aproape 200 de like-uri și peste 100 de comentarii.

O fată de numai 15 ani, Alexabdra Măceșanu, care intenționa să ajungă, miercuri, în localitatea de domiciliu, Dobrosloveni, a fost răpită și sechestrată, miercuri, de un șofer care a luat-o la ocazie în Caracal. Răpitorul, un bărbat de 65 de ani, din oraș, a dus victima la el acasă, unde a violat-o și a bătut-o, apoi a ucis-o, tranșându-i trupul în bucăți.

Înainte de a fi căsăpită, fata a reușit să ceară ajutor de trei ori la numărul de urgență 112, indicându-le polițiștilor indicii despre locul în care era sechestrată. Apelurile disperate ale adolescentei au avut loc joi și, deși în seara aceleiași zile oamenii legii au ajuns la adresa cu pricina, ei au pătruns în locuința criminalului abia vineri dimineață, la ora 06.00. Prea târziu să o mai salveze pe Alexandra.

Acum, instituțiile statului dau vina una pe cealaltă. Poliția Română aruncă pisica în curtea STS, Serviciul de Telecomunicații Speciale se apără și spune că a furnizat Poliției detaliile despre zona în care se găsea fata sechestrată. Cert este că judecătorul care a fost solicitat să emită un mandat de percheziție a făcut acest lucru abia vineri dimineață, în jurul orelor 03.00 – 03.30 și că acesta a fost pus în executare de polițiști abia la ora 06.00, potrivit ordinului dat de procurorul de caz. Până atunci, oamenii legii au supravegheat zona.

O dată intrați în locuința criminalului, anchetatorii au descoperit haine ale fetei ucise, bijuterii și mai multe pungi cu resturile victime despre care se spune că, după ce a fost omorâtă, trupul ei a fost tranșat de ucigaș.

După cercetările la fața locului, criminalul, Gheorghe Dincă, de 65 de ani, divorțat, tată a trei copii, o fată și doi băieți, a fost dus la audieri vineri noapte. El este suspectat că ar fi autorul și unei alte crime căreia i-ar fi putut cădea victimă o altă tânără, de 18 ani, care a dispărut în împrejurări similare în aprilie, anul acesta. Este vorba de Luiza Melencu, din Dolj, care, aflată în Caracal, ar fi urcat într-o mașină de ocazie pentru a ajunge acasă și de atunci nu se mai știe nimic de ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here