Suspectul din Caracal a RECUNOSCUT crimele. Le-a UCIS pe cele două fete, după care le-a INCINERAT

Bărbatul de 65 de ani, din Caracal, suspect în cazul dispariției celor două fete, de 18 și 15 ani, a recunoscut în fața anchetatorilor că le-a ucis pe amândouă și că apoi le-a incinerat, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Inculpatul, Gheorghe Dincă, deja arestat preventiv, le-a spus anchetatorilor că cele două fete ar fi mers de bunăvoie de el și că s-a năpustit asupra lor, ucigându-le, pentru că victimele ar fi refuzat să întrețină relații sexuale cu el.

„A recunoscut faptele. Nu pot să dau alte detalii la acest moment”, a confirmat avocatul suspectului, Bogdan Alexandru.

Dincă ar mai fi spus celor care îl anchetează că nu a mai ucis alte persoane.

Alexandra Măceșanu, de 15 ani, din localitatea Dobrosloveni, a dispărut miercurea trecută după ce, în Caracal fiind, a urcat într-o mașină de ocazie să se înapoieze acasă.

Joi, în jurul orei 11.00, fata a reușit să apeleze 112 de pe un telefon al agresorului, cerând ajutor, ea spunându-le polițiștilor că a fost legată cu o sârmă, că a fost bătută și violată de un bărbat gras, blond și cu ochi albaștri. De asemenea, ea le-a oferit oamenilor legii și indicații despre locul în care se găsea sechestrată.

Din păcate, polițiștii au ajuns la locul cu pricina abia vineri dimineață, la 19 ore după apelurile disperate ale adolescentei și după o serie de bâjbâieli procedurale ale unui judecător, ale procurorului de caz și ale oamenilor legii.

Cealaltă crimă a avut loc în luna aprilie, victimă fiind o tânără de 18 ani, Luiza Mihaela Melencu, din localitatea Dioști, județul Dolj.

Dispariția a avut loc de pe o stradă din Caracal, unde se presupune că fata ar fi urcat, ca și Alexandra, într-o mașină de ocazie pentru a se întoarce acasă.

Filmul evenimentelor

Dispariția ultimei fete care nu a mai ajuns acasă a fost declarată la Poliție miercuri seară. Până joi, la apelurile disperate la 112 ale Alexandrei, polițiștii nu au aflat nimic. Mai mult, șeful Poliției Caracal, comisarul șef Nicolae Mirea, l-ar fi ironizat pe tatăl fetei, spunându-i că, dacă fiica acestuia va veni, după o zi sau două, cu vreun bărbat de mână, el va trebui să plătească perchezițiile.

După apelurile fetei, care a încheiat convorbirea cu cuvintele „Vine, vine…”, autoritățile au început o serie de bâjbâieli procedurale. Serviciul de Telecomunicații Speciale au furnizat polițiștilor două adrese false, iar când, în sfârșit, oamenii legii au aflat adresa exactă, aceștia nu au acționat, alegând o procedură greoaie, cea a obținerii unei autorizații pentru pătrundere în imobilul criminalului. Autorizația a fost solicitată unui judecător în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 02.00, magistratul a emis documentul în jurul orei 03.00, dar polițiștii au așteptat să vină ora 06.00 pentru a acționa, pentru că așa ar fi dispus procurorul de caz, la indicația judecătorului.

O dată intrați, polițiștii au început căutările, iar procurorul a început să-l audieze pe suspect, Gheorghe Dincă, tată a patru copii, care trăia singur după ce soția, fiica și cei trei băieți ai săi au ales să îl părăsească în urmă cu circa un deceniu.

Inițial, acesta s-a declarat nevinovat, susținând că nu le cunoștea pe fete. Între timp, dosarul a fost preluat de procurorii DIICOT care, sâmbătă dimineață, l-au reținut pentru 24 de ore pe Gheorghe Dincă. În aceeași zi, suspectul a fost prezentat Tribunalului Dolj, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă, după care a fost adus la locuința sa pentru continuarea cercetărilor la fața locului.

În incinta locuinței suspectului, anchetatorii au găsit, între timp, mai multe haine și bijuterii despre care se presupunea că ar aparține victimelor, 24 de dinți de om, dar și mai multe pungi cu carne băgate într-un congelator și despre care se bănuia, de asemenea, că ar fi de origine umană.

Duminică dimineață, surse judiciare citate de Realitatea TV au afirmat că, după testele ADN, s-a confirmat faptul că un cercel şi firele de păr găsite în autoturismul principalului suspect sunt ale adolescentei dispărute miercuri. Tot duminică, suspectul a fost readus la propria locuință pentru o nouă serie de cercetări, la fața locului ajungând și o echipe a DIICOT – Structura Centrală.

Pus în fața altor probe descoperite de anchetatori, Gheorghe Dincă a recunoscut că el le-a ucis pe ambele fete, ulterior incinerându-le, neindicând, deocamdată, locul unde le-a ascuns rămășițele trupurilor.

Acum, instituțiile statului dau vina una pe cealaltă. Poliția Română aruncă pisica în curtea STS, Serviciul de Telecomunicații Speciale se apără și spune că a furnizat Poliției detaliile despre zona în care se găsea fata sechestrată. Cert este că judecătorul care a fost solicitat să emită un mandat de percheziție a făcut acest lucru abia vineri dimineață, în jurul orelor 03.00 – 03.30 și că acesta a fost pus în executare de polițiști abia la ora 06.00, potrivit ordinului dat de procurorul de caz, la indicațiile judecătorului. Până atunci, oamenii legii au „supravegheat zona”.

Pe de altă parte, specialiștii în drept spun că polițiștii puteau acționa la orice oră, fără să solicite o autorizație în acest sens.

Potrivit articolului 27, alin (2), litera b, autoritățile publice îndrituite pot pătrunde în domiciliul unei persoane dacă se impun acțiuni pentru „înlăturarea unei primejdii privind viaţa, integritatea fizică sau bunurile unei persoane”.

Mai mult, Codul de Produră Penală prevede, la articolul 159, alin. (3), că „perchezitia domiciliară nu poate fi începută înainte de ora 6,00 sau după ora 20,00, cu excepția infracțiunii flagrante sau când percheziția urmează să se efectueze într-un local deschis publicului la acea oră”.

1 COMENTARIU

  1. SOLUTIA DELETE & RESET

    Pentru Romania exista o singura solutie. DELETE & RESET. Cand o casa are probleme de structura majore nu o tot carpesti. O demolezi si o refaci. Cand preiau in business echipe complet disfunctionale sau cu probleme de integritate, prefer sa concediez pe toata lumea si sa o iau de la zero. Asa se face de cand lumea.

    Trebuie sa fim constienti ca oricine vine la putere, oricat de bine-intentionat si destept ar fi, nu va putea schimba lucrurile pentru ca va intampina o rezistenta extraordinara. Legile nu vor fi de partea lui si nu vor ceda usor institutiile capusate cu toate sinecurile, nepotismele si incompetentii cu doctorate plagiate. Va fi greu sa dai afara zeci de mii de lichele si corupti, sa alegi graul de neghina facand slalom printre legi. Timp nu exista. Romania nu mai are timp.

    De aceea toate institutiile pe rand trebuie inchise, concediati toti angajatii si reangajati transparent, pe baza de concurs doar oamenii competenti si integri. Tot acest proces trebuie sa se faca profesionist, auditat de specialisti si firme internationale de renume. Nu exista alta solutie sa scapam de nenorocitii care au distrus tara asta si sa redam increderea populatiei in institutiile statului. Trebuie desfiintate toate agentiile inutile, cel putin 10 ministere, trebuie deafiintate toate primariile rurale si infiintata o singura administratie pentru 10 comune, trebuie desfiintate judetele mici si reorganizate regional, trebuie desfiintata jandarmeria, politia locala si creata o politie unica si profesionista.

    Nu exista alta solutie. Sters totul, demolat totul, ii dam pe toti afara si reconstruim de la zero. DELETE & RESET ROMANIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here