Hotărâre de Guvern: Angela Nicolae este noul prefect al județului Olt

După demiterea prefectului Silviu Neacșu și a subprefectului Radu Ioniță în urma scandalului de la Caracal, noul prefect de Olt Angela Nicolae. Decizia a fost luată, în ședința Executivului de miercuri, prin hotărâre de guvern.

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Olt de către Neacșu Petre-Silviu și un alt act normativ care prevede „exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Olt de către Nicolae Angela”.

Angela Nicolae a fost șefa Serviciului Resurse Umane și Managementul Unităților Sanitare din cadrul Consiliului Judeţean Olt.

Totodată, membrii Cabinetului Dăncilă au aprobat hotărârea prin care încetează exercitarea funcției de subprefect pe care o ocupa Radu-George Ioniță.

Potrivit noului Cod Administrativ, conducerea prefecturii va reveni la varianta cu un prefect și doi subprefecți.

Pentru funcția de subprefect, în locul lui Radu Ioniță ALDE Olt l-a propus pe Florin Dumitru, fost director adjunct în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, în prezent funcționar în cadrul Finanțelor Publice Olt.

Deşi propunerea pentru Florin Dumitru a fost votată de forurile de conducere al ALDE Olt, aceleaşi surse politice susţin că există şanse ca ambii subprefecţi să vină din partea PSD.

Întregirea noii conduceri cu cei doi subprefecți va avea loc într-o viitoare ședință a guvernului.

Silviu Neacșu și Radu Ioniță au fost demiși de la conducerea Prefecturii Olt la solicitarea premierului Viorica Dăncilă, după bâjbâiala cu care au acționat autoritățile în cazul dispariției Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani, din Dobrosloveni, răpită în Caracal, sechestrată și violată de Gheorghe Dincă, de 65 de ani, care și-a recunoscut faptele, declarând că el a și ucis-o pe tânără, după care i-a incindiat trupul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here