Procurorul care a instrumentat dispariţia Alexandrei, Cristian Popescu, cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară

Procurorul de la Caracal care a instrumentat dispariţia Alexandrei Măceşanu este cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară, care-l acuză de gravă neglijenţă. ESte vorba de procurorul Cristian Popescu, acuzat că nu a permis pătrunderea poliţiştilor în locuinţa suspectului înainte de ora 6.00. Inspecţia Judiciară cere suspendarea din funcţie a magistratului, până la finalizarea anchetei.

“Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie pentru procurori au dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procurorul Popescu Cristian Ovidiu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal sub aspectul săvârşirii abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a, constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă”, se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri, de Inspecţia Judiciară (IJ).

Potrivit IJ, după ce a fost sesizat în legătură cu infracţiunea de lipsire de libertate a unei minore, procurorul de caz, deși avea obligaţia să ia lua toate măsurile pentru încetarea acestei stări, “nu a consimţit la pătrunderea, anterior orei 6:00 a zilei de 26 iulie 2019, în imobilul suspectului unde se presupunea că se află victima, ignorând prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constituţia României, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal”.

“Cercetarea disciplinară este o etapă obligatorie a procedurii disciplinare în cadrul căreia se stabilesc faptele şi urmările acestora, împrejurările în care au fost săvârşite, precum şi orice alte date concludente din care să se poată aprecia asupra existenţei sau inexistenţei vinovăţiei persoanelor vizate. Procedura disciplinară se derulează cu respectarea garanţiilor procesuale şi procedurale prevăzute de Legea nr. 134/2010, republicată, cu modificările ulterioare”, se mai precizează în comunicat.

În această situație, inspectorii Direcţiei de inspecţie pentru procurori au înaintat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară propunerea de suspendare din funcţie a procurorului până la finalizarea procedurii disciplinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here