Traseistul politic Cristian Conea demisionează din Consiliul Local Caracal. Care este adevăratul motiv

Cristian Conea

După demisia lui Toma Prună, încă un consilier local PSD din Caracal pleacă din legislativul local. Cristian Enache Conea și-a depus demisia, azi, la secretarul primăriei, invocând, ca și celălalt demisionar, cazul celor două fete dispărute despre care se crede că ar fi fost ucise. Motivul acestor demisii ar putea fi, însă, cu totul și cu totul altul.

Deși motivul oficial invocat de Cristian Conea este, ca și în situația lui Toma Prună, cazul dispariției celor două fete, precum și informațiile din jurul acestui caz care asociază autorități ale statului cu clanurile interlope ale orașului, trecutul politic al acestuia nu conturează, tocmai, sinceritatea.

Deși în urmă cu mai mulți ani cocheta cu social-democrația, în 2008 a fost ales consilier local pe lista PDL, bucurându-se de susținerea lui Ion Dinoiu, el însuși membru al mai multor partide și decedat în 2017. Un an mai târziu, Cristian Conea părăsea partidul lui Băsescu și se înscria în PSD, pentru un ciolan important: funcția de manager al Spitalului Municipal Caracal, ocupată cu susținerea directă a președintelui de atunci al PSD Olt, Ion Toma, și pierdută nu peste mult timp.

În 2012 a fost ales din nou consilier local, pe lista PSD, primar al Caracalului fiind ales cumnatul lui, Eduard Ciocăzanu. Cu o asemenea pilă, lui Conea i s-a reaprins speranța de a se întoarce la conducerea spitalului. Și speranța i s-a împlinit. A demisionat din consiliul local imediat după constituire și a preluat din nou funcția de manager al unității spitalicești caracalene, înlocuindu-l în funcție pe Octavian Popescu.

A pierdut din noul postul în 2014, în favoarea actualului primar al Caracalului, Liviu Radu.

La sfârșitul lui 2015 și începutul lui 2016, Cristian Conea a făcut parte din aripa PSD care susținea candidatura lui Dinoiu la funcția de primar al municipiului Caracal. PSD i-a acordat atunci șansa candidaturii nu lui Dinoiu, ci actualului primar al municipiului, Liviu Radu, iar Dinoiu s-a înscris la UNPR, urmat de susținătorul său, Conea, care a prins, atunci, și funcția de vicepreședinte al UNPR Caracal.

A revenit, apoi, în PSD, cu gândul de a prinde, iarăși, funcția de manager al Spitalului Caracal, spun surse politice locale. Nu i-a mai ieșit, așa că a început să aibă poziții critice la adresa colegilor săi de partid în ședințele consiliului local.

Demisia acestuia vine la doar două zile după ce un alt consilier local PSD, Toma Prună, a ales să renunțe la calitatea de membru al Consiliului Local Caracal.

Sursele politice citate susțin că cele două demisii din legislativul local nu ar fi tocmai întâmplătoare și că ele nu s-ar datora evenimentelor sociale invocate de cei doi demisionari, ci că ar avea la bază motive politice.

Mai exact, cei doi ar acționa la îndemnul lui Ion Toma, omul care, în trecut, i-a susținut pe amândoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here