Corpul de control al MAI, la Prefectura Olt pe cazul Caracal. Ce spune noul prefect al județului

Noul prefect de Olt, Angela Nicolae, a ajuns, sâmbătă, la Caracal, pentru a se informa la fața locului despre ultimele amănunte din ancheta crimelor săvârșite de Gheorghe Dincă.

„Am venit ca om. Vreau să mi se întipărească foarte bine în minte acest loc, am simţit nevoia să văd personal locul desfăşurării evenimentelor. Simt nevoia să mi se întipărească în memorie, să îmi amintesc întotdeauna care este datoria mea de funcţionar public, de a fi orientat spre cetăţean. Întreaga mea compasiune către familiile victimelor. Eu am încredere în instituţiile statului, în organele de cercetare ale DIICOT, am încredere în justiţie”, a spus Angela Nicolae.

Întrebată ce măsuri a luat în acest caz, Angela Nicolae a spus că ocupă funcția prefect de doar trei zile.

„Avem datoria de a verifica ce nu a mers bine în acest lanţ al acţiunilor pentru a lua cele mai bune decizii în viitor. Sunt în a treia zi de mandat. Nu este o scuză, nu e o justificare. Urmează să arăt ce pot”, a spus Angela Nicolae.

Potrivit prefectului, Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) verifică, de mai multe zile, dacă Prefectura Olt a fost informată la timp despre situaţia din Caracal şi ce măsuri au fost dispuse.

Angela Nicolae a depus o coroană de flori la locul unde sute de oameni au aprins candele, în memoria Alexandrei.

Angela Nicolae este prefect de Olt de numai trei zile, după ce Silviu Neacșu a fost demis din această funcție, la fel ca subprefectul Radu Ioniță, în urma crimelor din Caracal.

Demiși au fost și șefii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, șefii Poliției Caracal. Cel care i-a demis pe aceștia, șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, care, l-a rândul său, a fost demis de ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga. După valul acestor demiteri, Moga a renunțat și el la funcție, prin demisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here