Decizie de ULTIMĂ ORĂ a familiei Alexandrei: Înmormântarea rămășițelor fetei, ANULATĂ!

Alexandra Măceșeanu

Decizie de ultimă oră a familiei Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani, din Dobrosloveni, ucisă de Gheorghe Dincă: înmormântarea rămășițelor fetei, programată pentru ziua de luni, a fost anulată.

Părinții Alexandrei au luat această decizie după ce au hotărât să trimită rămășițele fiicei lor în străinătate, pentru a fi supuse unei contraexpertize la rezultatele analizelor de laborator efectuate de INML.

Ministerul Justiției a confirmat că ADN-ul din cenușa descoperită la locuința lui Gheorghe Dincă este al Alexandrei Măceșanu, a spus unchiul fetei, Alexandru Cumpănașu.

La rândul său, DIICOT a anunţat oficial, sâmbătă, că, în urma analizelor INML a oaselor ridicate de la domiciliul lui Gheorghe Dincă, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceşanu.

„Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei.

Concluzia ne-a fost comunicată aseară, 2 august, de către reprezentanți ai INML, urmând ca astăzi să ne fie transmis și raportul specialiștilor conținând aceleași date.

După ce a primit datele, DIICOT a procedat la informare in regim de urgentă, conform dispozițiilor art. 1 al. 2 din OUG nr. 78/2016 privind organizarea și funcționarea DIICOT și art. 62 al. 2 din Legea nr. 304/2004 cu modificările și completările ulterioare privind organizarea judiciară.

Concluzia expertizei nu este o informație confidențială în cadrul urmăririi penale, ci este o informație de interes public, care trebuia comunicată familiei, fapt pentru care, familia victimei a fost de îndată și neîntârziat anunțată, din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte, având in vedere și solicitarea acesteia in același sens, respectiv de a nu lua cunoștință din alte surse de informare.

În raport de această concluzie, urmărirea penală continuă cu certitudine, între altele și pentru infracțiunea de omor calificat, prev. de art. 188 al. 1 CP raportat la art. 189 lit. a, h CP”, se arată într-un comunicat al DIICOT, care a transmis condoleanțe familiei îndurerate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here