Gigel Știrbu cere demisia ministrului Breaz și a consilierului de stat Dana Varga

Cultură insuficientă ori lipsă de umanitate, ce mai contează?, se întreabă deputatul PNL de Olt în cazul ministrului Culturii Daniel Breaz, care, în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri la Monumentul Holocaustului din Bucureşti, a catalogat ororile Holocaustului ca fiind doar “niște momente mai delicate”. Și într-un caz, și în celălalt, Breaz, care este și ministru interimar al Educației, trebuie să își dea demisia. Ca și consilierul de stat Dana Varga, care a publicat pe Facebook un colaj foto în care Klaus Iohannis este prezentat alături de Adolf Hitler.

Ororile Holocaustului, una dintre cele mai negre pagini din istoria umanităţii, milioane de oameni nevinovați, bărbaţi, femei, copii, bătrâni, omorâţi pe considerente etnice şi în numele unor idealuri extremiste, toate aceste acte de o cruzime inimaginabilă, uciderea în masă a populațiilor minoritare care au avut loc în anii de început ai celui de-al Doilea Război Mondial, au fost catalogate ca fiind “momente mai delicate, să nu le spunem dificile sau neplăcute” de către Daniel Breaz, „așa-zisul ministru al Culturii și noul ministru interimar al Educației în România”, scrie, pe pagina sa ce socializare Gigel Știrbu.

„Consider stranie, scandaloasă și de neacceptat această afirmație a domnului Breaz pe care a rostit-o din postura sa de politician, înalt funcționar de stat care deține, în prezent, nu una, ci două funcții publice deosebit de importante într-un guvern național. Cum este posibil ca în Guvernul României tocmai Cultura și Educația, domeniile care contribuie la evoluția unei societăți, să fie lăsate pe mâna unei persoane atât de cinică, incultă și incompetentă?

Domnul Breaz trebuie, în timp ce-și face bagajele de la cele două ministere, să explice public ce l-a determinat să nu considere dificil sau neplăcut atrocitățile de pe teritoriul României la care au fost supuși evreii, romii, slavii, persoanele cu dizabilități fizice sau psihice, precum și pe membri ai unor secte religioase. Orin incultura, dl. ministru o fi citit pentru prima oară despre Holocaust în timp ce se afla, vineri, în drum spre Monumentul Holocaustului, accesând Wikipedia la stop, ori lipsa de umanitate pot face o persoană să spună că bătaia, schingiuirea, mutilarea, înfometarea și în cele din urmă crima sunt doar “niște momente mai delicate”. Poate vă uitați pe cifre domnule ministru, că tot sunteți mare matematician. Poate că dacă tratamentul inuman și cruzimea împotriva minorităților vi se par delicate, poate cifrele v-ar mișca mai mult…cert este că aceste afirmații TREBUIE să vă miște din fruntea statului român.

Îi spun domnului ministru al Culturii și ministru interimar al Educației să se gândească ce ar fi făcut domnia sa dacă ar fi fost nevoit să trăiască macar o oră coșmarul celor care au fost afixiaţi în așa-numitele „trenuri ale morţii” sau celor care au fost închişi în lagărele de muncă forţată, în acele barăci insalubre asemenea grajdurilor de animale, fără ferestre şi fără uşi, cu acoperişuri de paie, expuse gerului şi zăpezii, dar și epidemiilor ca tifosul, antraxul, dezinteria sau malaria”, a scris, pe Facebook, parlamentarul de Olt.

El o critică și pe Dana Varga, consilierul de stat, care a publicat pe Facebook un colaj foto în care Klaus Iohannis este prezentat alături de Adolf Hitler.

„Doamna Dana Varga, o altă eminență din Guvernul Dăncilă, dă dovadă de calități intelectuale deosebite și distribuie pe pagina sa de Facebook un colaj de fotografii în care se sugerează asemănarea între Klaus Iohannis şi dictatorul nazist Adolf Hitler. Este inacceptabil ca din postura de consilier al premierului să lansezi acuzații nefondate de nazism la adresa Președintelui României și să ocupi în continuare această funcție”, a mai scris Știrbu.

Într-o democrație funcțională, cele două personaje erau istorie, mai spune deputatul de Olt, care afirmă că, dacă nu își dau demisia, acestea „TREBUIE de urgență demise pentru că astfel de afirmații terfelesc imaginea românilor și a României în lume la cel mai înalt nivel”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here