Prima reacţie din PSD după anunţul lui Tăriceanu: Nu este obligat să ne anunţe pe noi despre orice discuţii pe care le are cu alţii

Dumitru Buzatu a declarat miercuri, pentru Mediafax, că liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu nu este obligat să anunţe PSD despre dicuţiile pe care le are cu alte partide. Acesta a declarat că nu se pune problema ruperii alianţei şi că se poate lua în calcul includerea PRO România în coaliţie.

“Mi e foarte greu sa răspund la o asemenea întrebare dată fiind natura anunţului domnului Tăriceanu având în vedere natura anunţului domnului Tăriceanu citit din presa noastră care este renumită pentru exactitatea cu care relateaza faptele care pot fi valabile cel mult 30 de secunde pentru că după 30 de secunde pot fi informaţii false. În acest context domnul Tăriceanu nu este obligat să ne anunţe pe noi despre orice discuţii pe care le are acesta. Are majoritate parlamentară, de asemenea o componenţă guvernamentală”, a declarat social-democratul pentru MEDIAFAX.

Întrebat despre o eventuală includere a Pro România în coaliţia de guvernare, deputatual PSD a răspuns că în cazul uneia astfel de propuneri se vor analiza configuraţiile posibile şi se va stabilii reprezentarea partidelor componente în alianţă.

“Când va fi vorba de destructurarea acestei alianţe, când se va discuta despre reînoirea ei şi primirea unui alt membru în structura alianţei despre care am vorbit de la început, atunci vom vedea daca vom fi de acord cu hotărârea şi ce presupune aceast lucuru. Dacă structurile decizionale ale PSD-ului vor accepta o asemena componentă tripartită, într-o alianţă pe care o avem de 1 an zile, atunci sigur că ea va fi configurată într-un mod corespunzător aşa încât să asigure reprezentarea partidelor respective dar şi ponderea lor în structura alianţei”, a mai compeltat acesta.

Întrebat despre prosibilitatea ruperii coaliţiei, Dumitru Buzatu a declarat: “Momentan avem doar nişte afirmaţii, care sigur trebuie luate în considerare, dar nu putem să ne exprimăm în privinţa ruperii de alianţă”

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, miercuri, că ALDE va avea o alianţă politică cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta. El a afirmat că alianţa va fi a treia forţă parlamentară, după PSD şi PNL.

Ulterior, liderul ALDE şi-a nuanţat declaraţiile de pe Facebook cu privire la Alianţa cu Pro România, iar după editarea postării în locul “am hotărât” a apărut “am discutat”.

sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here