Siminica Mirea, reacție la acuzațiile lui Alexandru Cumpănașu: „Rațiunea trebuie să învingă”

Senatorul de Olt Siminica Mirea a reacționat, miercuri, pe pagina sa de socializare, la declarația lui Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceşanu, care a cerut audierea tuturor parlamentarilor din judeţ cu privire la existenţa unor clanuri mafiote şi legătura acestora cu anumiţi lideri politici.

Rațiunea trebuie să învingă, susține Siminica Mirea, făcând aluzie la acuzațiile pe care Alexandru Cumpănașu le-a făcut în fața camerelor de luat vederi.

„Ceea ce s-a întâmplat la Caracal reprezintă, cu siguranță, o tragedie națională. Dispariția celor două fete, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu este înfiorătoare. Se ridică numeroase semne de întrebare, legate de cum a fost posibil ca un om să coboare sub limita demnității și să genereze fapte antisociale grave. Instituțiile statului trebuie să explice!

Din păcate, în spațiul public, se fac o serie de acuzații cărora am decis să răspund… Cel care se pretinde unchiul Alexandrei Măceșanu, Alexandru Cumpănașu, solicită audierea tuturor parlamentarilor de Olt cu privire la: «rețelele de crimă organizată (…), cu privire la orice informație pe care aceștia o dețin în acest moment, cu privire la rețelele de crimă organizată, trafic de persoane și trafic de organe (…)».

Țin să precizez că, personal, în activitatea publică desfășurată în calitate de senator al României, cât și de pe poziția de persoană fizică, nu mă încadrez în ceea ce sugerează, extrem de grav, laconic și generalist, sursa citată.

Nu am participat la nicio numire publică în posturile de conducere, atât la nivel județean, cât și la nivel central, a unor persoane, fie apropiate acestor cercuri de influență, fie și din afara acestora.
Îmi exercit atribuțiile conferite de lege în limitele legale și cu o măsură continuă și atentă asupra normelor de bun simț.

Sunt dispusă să particip la orice fel de audiere în sensul invocat, pentru eliminarea oricăror suspiciuni, dar nu pentru a da satisfacție unei/unor persoane aflate în campanie de promovare, într-un context tragic, dat de situația de la Caracal.

Aș fi așteptat din partea numitului Alexandru Cumpănașu un telefon, măcar, pentru a discuta direct, înainte de a formula acuzații grave, generale și nefondate.

Sunt surprinsă, tristă și consternată de această afirmație, rostogolită în spațiul public, generată de un personaj căruia nu vreau să-i fiu partener de polemică.

Eu, în susținerea celor de mai sus, sunt dispusă să renunț la orice funcție publică, în măsura în care, prin absurd, s-ar dovedi, fie și un procent nesemnificativ, din gravele acuzații.
Îl întreb pe Alexandru Cumpănașu dacă este dispus să procedeze la fel, în cazul în care nu are susținere pentru cele afirmate?!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Siminica Mirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here