Angajaţii CFR din depouri refuză să intre la muncă, nemulţumiţi de salarii

Toți angajații din depouri, aparținând CFR, refuză să intre la lucru din cauza salariilor prea mici. Ei reclamă că, deși veniturile tuturor angajaților CFR vor fi majorate cu 15% de la toamna, muncitorii care repară locomotivele sunt singurii care nu vor primi mărirea. Tot azi ar putea apărea și primele probleme! Reviziile de trei zile pentru locomotive încep să expire, iar fără altele noi nu pot pleca la drum. 

Androne Victor, lider sindicat Depoul CFR Călători, a afirmat, pentru Realitatea TV că s-a întrerupt programul de lucru din cauza faptului că CFR Călători nu acordă o mărire salarială de 15% așa cum s-a acordat în toate unitățile CFR.

”Salariile sunt foarte mici și condițiile deplorabile”, a spus acesta, adăugânc că media salariului net se situează la 2.000 de lei.

Un lăcătuș cu o experiență de 20 de ani nu câștigă mai mult de 2.500 de lei net, de exemplu.

Angajații din depouri acuză conducerea CFR Călători și Ministerul Transporturilor că îi discriminează, în condițiile în care toți salariații de la calea ferată vor primi de luna viitoare salarii mai mari cu 15%, nu și cei din depouri.

În replică, CFR Călători susține că Societatea Comercială de Reparații Locomotive este la ora actuală în insolvență, iar conducerea acestei companii este direct responsabilă de negocierea contractului colectiv de muncă.

Peste 1.570 de oameni lucrează în depouri.

sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here