O elevă eliminată din bacalaureat pentru că a fost prinsă cu telefonul a câştigat în instanţă dreptul de a reintra în examen

Sursa foto: b1.ro

Tribunalul Alba i-a dat câştig de cauză unei eleve de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia care a fost eliminată în vară din bacalaureat pentru că a intrat cu telefonul în sala de examen. Tânără a motivat în faţa instanţei că a a uitat să-și lase aparatul alături de celelalte obiecte personale în locul pregătit în acest scop, iar judecătorul a decis că aceasta va putea susţine din nou bacalaureatul în sesiunea de toamnă.

În sentința instanței se arată că fata a fost chemată de acasă să susțină proba la limba engleză cu mult înainte de ora stabilită și afișată, respectiv la ora 12.00 în loc de ora 17.00, iar în timpul probei a fost sunată de o colegă care știa că la ora respectivă fata poate vorbi la telefon. Ea a motivat că din cauza grabei de a intra în examen și-a uitat aparatul în buzunar.

În contestația făcută, fata a arătat că fiind vorba de o probă orală oricum nu ar fi putut folosi telefonul pentru fraudarea examenului, iar interzicerea reînscrierii la examen timp de doi ani, așa cum prevede legea în cazul eliminării, i-ar putea crea un prejudiciu moral și emoțional.

Instanța a dispus suspendarea executării procesului verbal de sancționare a elevei, ținând cont că din înregistrarea pusă la dispoziție de Inspectoratul Școlar Alba rezultă că fata avea telefonul mobil în buzunarul din spate al pantalonilor, fiind practic perfect vizibil pentru oricine, și nu a fost comutat pe modul silențios, existând dubii serioase că ar fi următit fraudarea examenului.

De asemenea, s-a ținut cont de faptul că interdicția de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat o împiedică să urmeze cursurile de învățământ superior, fiindu-i afectat dreptul de acces la o profesie și de a avea o carieră.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here