Un nou caz Caracal în București. Polițiștilor le-a luat o veșnicie să ajungă la locul dispariției unei femei, deși aveau informații precise

Sursa foto: Facebook/Roxana Grosu

Cazul din Caracal s-a repetat parțial, luni seară, în buricul Bucureștiului, polițiștii dând dovadă, din nou, de o bulibășeală criminală în cazul dispariției unei femei, băgată cu forța într-o mașină de un individ care s-a făcut nevăzut într-o clipă.

Din fericire, scena a avut o martoră care a apucat să facă o poză agresorului și mașinii și care a anunțat imediat cazul la Poliției. Dar polițiștii aveau să se facă iarăși de râs, luându-le o oră și douăzeci de minute să ajungă la fața locului și să se dumirească cine trebuie să intervină, deși femeia care fusese martoră la întreaga scenă le-a dat toate informațiile necesare.

Jurnalista Roxana Grosu, martora scenei, a povestit pe pagina sa de socializare întreaga poveste demnă de filmele cu Stan și Bran, publicând încă de aseară și imaginea cu agresorul și mașina cu care acesta a plecat cu femeia.

„Inainte cu 3-4 secunde de poza asta, individul care urca in masina tragea o fata de par si o impingea in masina, fara voia ei, in spate la Intercontinental. Lume pe strada, nimeni nici macar nu a strigat la el sa o lase, daramite sa intervina. Am reusit sa fac poza asta. M-a injurat, a incercat sa vina dupa mine, dar a renuntat. Am sunat imediat la 112. Am povestit intamplarea operatoarei. Apoi politistului. Le-am zis ca am si poza. La un sfert de ora, cand mergeam spre casa, m-au sunat sa revin la “locul faptei”. Era deja 10.20 seara. Ma intorc. Astept 20 de minute. Politistul din centrala daduse numarul meu gresit, iar echipele de pe teren treceau pe langa mine, dar nu opreau, desi eram pozitionata fix unde stabilisem cu ei. Intr-un final, ajung 3-4 jandarmi si vreo 4 politisti. Reiau povestea. Imi iau datele de pe buletin. Incep sa discute prin statie de ce sectie tine zona respectiva. Imi zic sa astept alt coleg. Vine. Ii povestesc si lui. Se uita nedumeriti la ce camera putea prinde scena – in centrul Bucurestiului, la Universitate!!! Imi zic sa astept sa vina si “grupul operativ”. Vine un pustan de maximum 23 de ani. Ii povestesc si lui. Imi spune sa tin telefonul aproape ca maine s-ar putea sa ma sune sa vin sa dau o declaratie. La sectia 1. Sau la 6. Nu se stie inca sigur. Intre timp s-a facut ora 23.20. Chem pe cineva sa ma duca acasa cu masina pentru ca era foarte putin probabil sa mai prind transportul public. O ora si 20 de minute. In Bucuresti, capitala Romaniei”, a scris, pe Facebook, Roxana Grosu.

Până la urmă, maşina şi persoanele implicate au fost depistate de poliţiştii de la secţia 18, dar victima nu a vrut să depună plângere.

”Ieri, 12 august 2019, la ora 22.10, prin apel 112, o femeie a sesizat faptul că a fost martor la momentul în care, în zona centrală a municipiului, o femeie a fost urcată cu forţa într-un autoturism. Cazul a fost preluat de Poliţia Sectorului 2, fiind direcţionate echipaje la faţa locului. În 12 minute (conform evidentelor electronice), pe baza datelor oferite de persoana care a sunat la 112, datele referitoare la autoturism au fost transmise către echipajele aflate în teren şi către unităţile de poliţie limitrofe municipiului.

Cercetările au condus la identificarea persoanelor aflate în autoturism, atât a celor doi bărbaţi, cât şi a femeii. Cei în cauză au fost depistaţi de către poliţişti din cadrul Secţiei 18, de unde au fost preluaţi de cei care au în instrumentare cauza, având în vedere, că din cursul serii, cercetările au fost declanşate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal”, a transmis Poliția Capitalei.

Din păcate, Alexandra Măceșanu, fata de 15 ani din Olt, răpită, sechestrată, violată și ucisă în Caracal de Gheorghe Dincă, în curtea căruia polițiștii și procurorii au ajuns să pătrundă abia la 19 ore de la apelurile disperate ale minorei la 112 de pe un telefon al agresorului, nu a avut norocul să fie găsită la timp.

Faptul că, după ce țara a luat foc în cazul Caracal, oamenii legii continuă să facă greșeli aproape similare cu cele din Olt dovedește, o dată în plus, că instituțiile de ordine și siguranță publică din România sunt la pământ cu aplicarea procedurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here