CRIMĂ în Olt: Un bărbat și-a UCIS fratele cu mai multe lovituri de cuțit! Ucigașul a fost reținut

Un bărbat de 64 de ani, din localitatea Sprâncenata, și-a ucis fratele, marți, cu mai multe lovituri de cuțit după o ceartă generată de neînțelegeri mai vechi asupra unei moșteniri. Autorul faptei a fost reținut de procurori, urmând ca azi să fie prezentat instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanţa din seara zilei de 13.08.2019, ora 20,30, reţinerea inculpatului P.F., în vârstă de 64 ani, din com. Sprîncenata, jud.Olt sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C.p., rap. la art.199 alin.1 C.p.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, marți, în jurul orelor 10:00 – 11:00, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi legate de o moştenire, inculpatul, P. F., i-a aplicat fratelui său, P. Ş., multiple lovituri cu cuţitul în zona cranianio-facială, toracică şi la nivelul membrelor, lovituri ce au condus, în final, la decesul victimei.

„Din constatările preliminare (autopsie), întocmite în data de 14.08.2019, de către medicul legist Cătănescu Alin din cadrul SJML Olt rezultă faptul că moartea victimei P. Ş., de 60 ani, din com. Sprîncenata jud.Olt, a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-circulatorii acute, consecinţă a unei hemoragii externe şi interne, urmare a 10 plăgi tăietoare – înţepătoare, dintre care una cu interesare hepatică – transfixiantă prin ficat.

Leziunile traumatice s-au putut produce prin lovire cu corp tăietor/înţepător.

Între leziunile traumatice şi deces există legătură de cauzalitate directă necondiţionată”, se arată într-un comunicat al Parchetului Olt.

Inculpatul, care locuieşte în comuna Sprîncenata, sat Bîrseştii de Sus, nu a mai comis fapte de natură penală, iar fapta pentru care a fost reţinut a fost comisă în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, mai spun procurorii.

În cursul zilei de azi, procurorii vor solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

În comunicatul Parchetului Olt se mai face precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here